ARTIKELPro-Ject HiFi

Nieuw van Pro-Ject: de Essential III draaitafel

Pro-Ject heeft op CES 2017 meer details van hun nieuwe Essential III draaitafel bekend gemaakt. Deze opvolger van de populaire Essential II heeft behoorlijk wat upgrades gekregen en is, zoals vaker bij het Oostenrijkse merk, verkrijgbaar in het zwart, wit en rood.

"De Essential II was al goed uitgerust en leverde een sterke geluidskwaliteit voor zijn prijsklasse. Toch hadden we het idee dat we onze gebruikers een nóg betere ervaring konden bieden door een paar essentiële punten te verbeteren," aldus Pro-Ject. "En dus zijn we gaan werken aan een opvolger met dezelfde hoge kwaliteit, maar dan met een nog audiofieler geluid, zonder daar gelijk diep voor in de zakken te moeten tasten. 

Op de lijst van upgrades vind je onder andere een Acryl-IT E draaischijf die, dankzij een stalen lager en Teflon gelijnde bodem, vibraties nog beter moet tegengaan. De behuizing is net als bij zijn voorganger van MDF, hoewel hij nu wordt afgewerkt in high-gloss kleuren. De 9V motor is ook dezelfde als degene die je op de Essential II vindt. Tenslotte is de speler uitgerust met een 8.6” toonarm met een Ortofon OM 10 element, die volgens Pro-Ject aanzienlijk beter is dan de OM 5 die we gewend zijn op de Essential-serie. Of dat zo is, proberen we natuurlijk graag zelf even uit... De prijs zal ongeveer 325 euro zijn. 

MERK

EDITORS' CHOICE