NIEUWSClasse Audio

Sound United neemt Classé over van Bowers & Wilkins

Sound United, dat nog geen jaar geleden de merken Denon en Marantz heeft ingelijfd, heeft nu ook het Canadese audiomerk Classé overgenomen.

We verwachten deze week veel nieuws uit Amerika, maar bovenstaande komt niet uit die felverlichte woestijn in Nevada, maar uit Boston - waar Sound United is gevestigd. Het moederbedrijf van Denon en Marantz heeft ook Polk Audio, Definitive Technology en Boston Acoustics in huis en voegt daar nu Classé Audio aan toe, na een periode van onzekerheid bij het Canadese high-end merk.

Classé was onderdeel van de B&W Group, dat een reorganisatie doormaakt. Het merk Bowers & Wilkins werd in het voorjaar van 2016 overgenomen door EVA Automation.

Het verwerven van Classé Audio laat volgens Sound United CEO Kevin Duffy zien dat het bedrijf de voortdurende focus legt op het bedienen van haar klanten, die hunkeren naar innovatie en prestaties. 'Een uitstekende kans voor de medewerkers, klanten en strategische partners van Classé om onze energie en ideeën naar de voorgrond te brengen', zo voegt Dave Nauber, de directeur van Classé Audio, daar aan toe.

MERK

EDITORS' CHOICE