NIEUWSMarantz

D+M Group overgenomen door Sound United LLC

Nadat Bowers & Wilkins en Harman het afgelopen jaar werden overgenomen is het nu tijd voor de D+M Group. Het bedrijf wordt namelijk onderdeel van Sound United LLC, zo valt te lezen in een persbericht.

De D+M Group is eigenaar van de merken Denon, HEOS, Marantz en Boston Acoustics – een van de grootste bedrijven ter wereld op het gebied van audio/video-oplossingen en natuurlijk draadloze multiroom audio. Dat zal de meeste lezers wel bekend zijn. Sound United klinkt daarentegen minder bekend. Het is een leverancier op het gebied van luidsprekers, soundbars en draadloze muzieksystemen. Geen hele vergezochte match dus!

De twee bedrijven gaan samen verder onder de naam ‘Sound United’ en zien dit als een grote kans om het marktbereik verder uit te breiden zonder de bestaande kernactiviteiten uit het oog te verliezen. CEO Kevin Duffy: “Wij verwelkomen het D+M-team in ons midden en zien uit naar onze samenwerking om ervoor te zorgen dat deze strategische combinatie munt slaat uit haar wereldwijde leidende positie, terwijl we er tegelijkertijd voor zorgen dat elk van onze individuele merken zich duidelijk blijft onderscheiden in de markt.”

“Door samen te gaan met Sound United verwachten we enorme waarde te kunnen leveren aan onze klanten door hun toegang te geven tot gerenommeerde luidsprekermerken van Sound United zoals Polk Audio en Definitive Technology,” voegt Jim Caudill van D+M daaraan toe. “Wij denken dat deze transactie interessante kansen zal creëren voor onze medewerkers, klanten en leveranciers en kijken uit naar het welslagen van de nieuwe organisatie."

Of er qua producten wat gaat veranderen en zo ja, wat precies, is nog niet bekend. Mochten we hierover meer horen, laten we dat uiteraard weten.  

MERK

EDITORS' CHOICE