Bowers & Wilkins overgenomen door Amerikaanse start-up

Opmerkelijk nieuws: Joe Atkins, al 30 jaar grootaandeelhouder (en huidig CEO) van Bowers & Wilkins, gaat zijn aandelen verkopen. Niet aan een groot concurrerend bedrijf, maar aan een relatief onbekende Silicon Valley start-up, EVA Automation genaamd.

Afgelopen weekend schijnen Atkins en de jonge start-up een overeenkomst te hebben bereikt. EVA Automation is opgericht in 2014 door oud Facebook-medewerker Gideon Yu en heeft op het moment slechts 40 werknemers. Ze specialiseren zich in vernieuwende audio- en videoproducten, hoewel ze tot nu toe nog geen producten of diensten op de markt hebben gebracht. Op de website is inmiddels ook al te lezen dat de Amerikaanse start-up de halve-eeuw-oude Britse luidsprekerfabrikant heeft overgenomen.

“Sinds de oprichting van EVA Automation twee jaar geleden, hebben we hard gewerkt om geweldige A/V ervaringen te creëren,” vertelt oprichter Gideo Yu. “Toen het tijd werd om partners uit te zoeken voor de toekomst was Bowers & Wilkins zonder enige twijfel onze eerste keuze. En na het ontmoeten van Joe (Atkins) en zijn team, was het al snel duidelijk dat we qua visie en passie voor home entertainment op één lijn zaten.”

Yu laat verder weten dat er veel meer aangekondigd zal worden over nieuwe producten, maar pas als de tijd rijp is: “in de tussentijd zullen we hard werken om een speciale, sterk geïntegreerde en makkelijk te gebruiken A/V-ervaring te ontwikkelen.” Het bedrijf komt later deze week met een officieel persbericht, dus stay tuned!

MERK

EDITORS' CHOICE