NIEUWSAudioExpert

High End Streaming Event Audioexpert en Dynaudio

Rob Nijman | 26 oktober 2017 | Fotografie Fabrikant | Dynaudio

Audioexpert organiseert in samenwerking met Dynaudio Benelux het zogeheten High End Streaming Event in de Muzerije in Den Bosch, op zaterdag 28 oktober. 

Dynaudio Benelux is tijdens deze show vertegenwoordigd met nagenoeg haar complete assortiment van de merken Dynaudio, T+A Elektroakustik en streamingmerk AURALiC. Er zal onder meer gedemonstreerd worden met Dynaudio Evidence Platinum luidsprekers (‚ā¨ 64.500 per paar), aangesloten op de T+A HV-series (‚ā¨ 65.000 voor de complete set). Een serieuze high-end streamingset dus.

Gastheren tijdens de show zijn onder andere Dynaudio's Brand Ambassador Roland Hoffman en onder voorbehoud ook Dynaudio-oprichter Wilfried Ehrenholz. Zoals bezoekers van eerdere shows zullen weten kan Hoffmann de specifieke Dynaudio-technieken als geen ander uit de doeken doen en met interessante muzikale voorbeelden verduidelijken.

ACHTERGROND: 27 jaar Dynaudio Contour

Van T+A zal hoofdontwerper Lother Wiemann aanwezig zijn om te¬†vertellen over de technieken die het Duitse high-end elektronica- en luidsprekermerk gebruikt. Niet alleen de high-end HV-serie van T+A zal te beluisteren zijn tijdens de show, ook de wat gunstiger geprijsde modellen en series -zoals de CALA, E-serie, R-serie en de DAC 8 DSD- zijn te beluisteren. Zie voor meer info¬†onze T+A-berichtgeving vanuit M√ľnchen 2017. Tot slot wordt¬†ook de nieuwe T+A streaming-App, MusicNavigator, zal door Wiemann gedemonstreerd worden.

Daarnaast komt Richard Bates¬†van het streaming-audio merk AURALiC de nagelnieuwe top-streamer Aries G2 (‚ā¨ 4199) demonstreren en de geheimen en mogelijkheden van de AURALiC Lightning DS software verklappen. Je kunt bovendien luisteren naar de andere AURALiC modellen, zoals bijvoorbeeld het instapmodel Aries Mini, de Altair streamer/voorversterker/DAC en de Polaris Streamer/ge√Įntegreerde versterker.

Primeurs 

Aan het begin van het ‚ÄėAudioseizoen‚Äô worden ieder jaar weer de nodige nieuwe apparaten ge√Įntroduceerd. En ook dit jaar is dat niet anders. Tijdens het High End Streaming Event zijn er dan ook een aantal echte primeurs te zien. Zo kun je bij AURALiC luisteren naar de nieuwe Aries G2¬†streaming-bridge. Ook de nieuwe Dynaudio subwoofers (Sub 3 en Sub 6)¬†zijn te bewonderen.

Bij T+A kun je kijken en luisteren naar de nieuwe CALA SR en CALA CDR all-in-one muziekspelers en de MP2500R multi-source speler met streaming-audio board, maar ook met cd-speler en DAB+ tuner.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Live muziek

Naast muziekreproductie op het allerhoogste niveau in de Hofzaal kun je ook naar live-muziek in z‚Äôn meest pure vorm luisteren. Niemand minder dan de wereldberoemde saxofonist Hans Dulfer zal tijdens het High End Streaming Event optreden.¬†Ook aan de mensen waarvan de partner minder ‚Äėaudio-minded‚Äô is, wordt gedacht: in samenwerking met Wijndivas is er een heuse wijnproeverij georganiseerd.

Kortom, of u nu een middagje wil luisteren naar een muziekinstallatie van absolute topklasse, alles te weten wilt komen over streaming audio of gewoon een keer (bijna) alle producten van de merken Dynaudio, T+A en AURALiC van dichtbij wil bekijken, u bent van harte welkom. 

Voor de vroege vogels staat er een lekkere tas (Bosch dialect voor een kopje) koffie en een échte Bossche Bol klaar (tot 12.30 uur en zolang de voorraad strekt). Tijdens het High End Streaming Event is de winkel van Audioexpert gewoon geopend!

High End Streaming Event 

Zaterdag 28 oktober
10.00 - 17.00 uur
De Muzerije
Hinthamerstraat 74, Den Bosch
(tegenover de Audioexpert winkel)

Lees ook onze review van de nieuwe Dynaudio Contour 20

MERK

EDITORS' CHOICE