NIEUWSDynaudio

Introductie Dynaudio Sub 3 en Sub 6 op CEDIA

Rob Nijman | 08 september 2017 | Fotografie Fabrikant | Dynaudio

Dynaudio heeft tijdens de CEDIA in San Diego twee nieuwe subwoofers geïntroduceerd. De Sub 3 en Sub 6 vervangen per direct de huidige Sub 250 en Sub 600 modellen, maar voegen ook nieuwe intelligente technologie toe.

Dynaudio Sub 3

De compacte 300W Sub 3 is volgens de fabrikant ontworpen om een voor de afmetingen ongekende kracht, autoriteit, impact en dynamiek te kunnen leveren. 'De Sub 3 kan de indrukwekkende soundtracks van films weergeven, maar is tegelijkertijd ook subtiel, snel en gedetailleerd, waardoor muziekweergave net dat extra zetje krijgt. Door zijn constructie en componenten op Contour-niveau, het maar liefst 37mm dubbele-dikte frontpaneel en zijn gloednieuwe 24cm woofer, is de Sub 3 de ideale aanvulling op ieder stereo- of meerkanaals systeem.'

In het kort hebben Dynaudio's ontwerpers er van alles aan gedaan om de mogelijkheden van de huidige Sub 600 in een kast van de Sub 250 te laten passen en daar ook een compleet nieuwe woofer in te stoppen, terwijl de prijs tussen die twee modellen invalt. Het kleinere model van de twee nieuwe subs kan met iedere AV-receiver of stereo-voorversterker verbonden worden, Met het ingebouwde high-pass filter kun je de wisselfrequentie (flat, 60Hz of 80Hz) naar satelliet-luidsprekers instellen voor een de overgang met de rest van de apparatuur. Dubbele RCA in- en uitgangen maken het mogelijk om het signaal naar de Sub 3 zelf door te lussen.

Dynaudio Sub 6

'Intelligente, toekomstbestendige DSP en nieuwe MSP+ Hybrid Drive units', zo luidt de pay-off. De grotere, 500W sterke Sub 6 is ontworpen om gecombineerd te worden met Dynaudio luidsprekers. Hij heeft daarvoor een intelligente DSP (digitale signaalverwerking) aan boord die de prestaties afstemt op specifieke luidsprekers uit de Contour, Confidence (en hogere) series. Daarmee kunnen 2-wegsystemen omgetoverd worden naar 3-weg. De geoptimaliseerde instellingen worden in de Sub bewaard, waardoor je met behulp van het display en het menu de optimale instellingen voor gebruikte luidsprekers kunt selecteren.

Wanneer Dynaudio in de toekomst nieuwe luidsprekers introduceert zullen er firmware-updates voor de Sub 6 beschikbaar komen, waardoor ook deze nieuwe luidsprekers aan de DSP toegevoegd worden. Hierdoor is de Sub 6 niet alleen geschikt voor bestaande modellen.

De Sub 6 beschikt ook over een parametrische equalizer met drie filters. Hiermee kan het effect van de ruimte geminimaliseerd worden. De punch van de Sub 6 wordt geleverd door twee gloednieuwe MSP+ Hybrid Drivewoofers: een combinatie van Dynaudio’s eigen Magnesium Silicaat Polymeer (MSP) met een geoptimaliseerde aluminium- en papierconstructie voor het dempen van ongewenste resonanties. De MSP+ Hybrid drivers zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in subwoofers. Deze nieuwe units zijn aan de beide uiteinden van de gesloten behuizing gepositioneerd. De behuizing is daardoor breder dan diep, wat helpt om de subwoofer discreet tegen een muur te kunnen plaatsen.

Otto Jørgensen, Product Manager: “We’re really excited about these new subwoofers. Being able to achieve a true Contour-level experience from a package as small as the Sub 3 is remarkable, and the flexibility offered by the Sub 6 is fantastic. Our engineers have been so meticulous with everything from designing the new drivers to constructing 3’s curved design to ensuring 6’s unique presets match seamlessly with our speakers.”

Prijs en beschikbaarheid

De Sub 3 en Sub 6 zijn beide leverbaar in zwart zijdelak (Black Satin) en wit zijdelak (White Satin) afwerking. De Sub 3 heeft een advies verkoopprijs van € 1500, en de Sub 6 heeft een advies verkoopprijs van € 2500.

MERK

EDITORS' CHOICE