NIEUWSAuralic

Distributie AURALiC in handen van Dynaudio Benelux en NMS

Dynaudio Benelux BV en Network Media Systems maken vandaag bekend dat ze gezamenlijk de import en distributie van het streaming-audio merk AURALiC in de Benelux op zich zullen gaan nemen. Network Media Systems zal in deze samenwerking verantwoordelijk zijn voor de logistiek en technische ondersteuning, terwijl Dynaudio Benelux BV de marketing en de verkoop richting winkels gaat verzorgen. 

Edwin Vlieger, Sales & Marketing Manager bij Dynaudio Benelux BV, zegt hierover het volgende: “AURALiC maakt naar onze mening één van de beste streaming devices die momenteel op de markt zijn. Vooral de ongelooflijk uitgebreide en gebruiksvriendelijke App maakt dat AURALiC echt onderscheidend is ten opzichte van andere streaming-merken. We zijn dan ook ontzettend blij dit mooie merk aan ons portfolio (momenteel bestaande uit Dynaudio en T+A Electroakustik, red.) toe te kunnen voegen.”

AURALiC

AURALiC is vooral bekend geworden met de Wireless Streaming Bridge modellen Aries en Aries LE, en natuurlijk de compacte maar veelzijdige en betaalbare Aries Mini Wireless Streaming Node. Vorig jaar introduceerde AURALiC daarnaast nog de Altair Wireless Streaming DAC en de AURALiC Polaris Wireless Streaming Amplifier. Ook een DAC (de door AURALiC Digital Audio Processor genoemde AURALiC Vega) en een AURALiC Taurus Balanced Headphone Amplifier behoren tot het AURALiC pakket.

“Dat AURALiC gebruik maakt van eigen server-software, en dus niet terug hoeft te vallen op de beperkte gebruiksvriendelijkheid van het UPnP/DLNA protocol, maakt de AURALiC Lightning App een genot om te gebruiken,” vertelt Bob Zwanikken van Network Media Systems. “Bovendien worden de App en de firmware van de devices continu verbeterd zodat gebruikers steeds blijven profiteren van de laatste ontwikkelingen op streaming-audiogebied.”

AURALiC Lightning DS

Het hart van de AURALiC streaming devices wordt gevormd door de Lightning DS-software en de bijbehorende Lightning DS App (uitsluitend voor iOS devices). Met de Lightning DS App kun je al je favoriete muziek bedienen, of die nu op je eigen harde schijf of NAS staat of afkomstig is van onlinemuziekdiensten als Tidal, Qobuz of Internetradio. De zoekfunctie in de Lightning App zoekt niet alleen naar muziek in je eigen bibliotheek, maar tegelijkertijd ook in de bibliotheek van onlinemuziekdiensten waar de gebruiker een abonnement op heeft. Hierdoor maakt het niet uit waar je muziek opgeslagen is, de Lightning App toont altijd het meest relevante resultaat. Unieke functies als zoeken op Sampling Rate, File Type, Last Import Date en Release Date maken de Lightning App tot een van de meest veelzijdige en uitgebreide streaming App’s op de markt.

Het Lightning DS-platform ondersteunt bovendien het streamen van Quad-Rate DSD-bestanden (native output) en PCM-bestanden tot 32-bit/384kHz via het wifi-netwerk. Gapless Playback, On-Device Playlists, Memory Cache, Bit-Perfect Multi-Room weergave en instelbare upsampling behoren ook tot de standaard mogelijkheden van het Lightning DS-platform, dat continu doorontwikkeld wordt en waaraan haast iedere maand nieuwe functies toegevoegd worden.

AURALiC apparaten ondersteunen AirPlay, OpenHome (ohNet), UPnP/DLNA, Bluetooth, SongCast en zijn bovendien RoonReady, waardoor AURALiC streamers ook als Roon Endpoint ingezet kunnen worden.

Verkoopprijzen AURALiC:

Aries Mini, Streamer/DAC (optioneel met interne harde schijf): 499 euro

Aries, Streamer: 1.749 euro

Altair, Streamer/DAC: 1.999 euro

Polaris, Streamer/DAC/Versterker: 3.999 euro

Vega, DAC: 3.299 euro

Taurus  MkII, Hoofdtelefoon-versterker: 1.799

AURALiC

AURALiC werd in 2009 opgericht met als doel ‘het ontwerpen en produceren van audioapparatuur die de charme van de muziek kan weergeven, de huiskamer kan omtoveren in een concertzaal waardoor je je droom, om rechtstreeks in contact te staan met de muziek van ’s werelds beroemdste artiesten, kunt realiseren.’ Dat is een hele mond vol. Het minder prozaïsche doel was om een wereldwijde reputatie te verwerven als fabrikant van innovatieve streaming- en audioapparatuur van de allerhoogste kwaliteit, waarbij klassieke analoge technologie gecombineerd wordt met de nieuwste digitale technologie en modern design.

AURALiC’s hardware en software moeten het voor iedereen eenvoudig maken om muziek in de hoogst mogelijke resolutie en kwaliteit weer te geven in iedere woonruimte, en om alle audioapparatuur met een enkele knopdruk op portable devices te kunnen bedienen, of die muziek nu lokaal opgeslagen staat of wordt aangeleverd via muziekdiensten.

Network Media Systems

Network Media Systems gecombineerde kennis op het gebied van netwerken, streamen en opslagsystemen, is uniek te noemen, en daar profiteren ook de B2B klanten van Network Media Systems van. De merken die NMS o.a. voert zijn QNAP, Ubiquiti (Unifi) en nu dus ook AURALiC. NMS beschikt over een zeer gebruiksvriendelijke bestel-portal met real-time voorraadinformatie. Meer informatie is beschikbaar op de website van NMS. NMS onderhoudt ook de Nederlandse Facebook-pagina van Auralic.

Dynaudio Benelux BV

Dynaudio Benelux BV is een 100% dochter van de Deense luidsprekerfabrikant Dynaudio. Naast de verkoop en distributie van Dynaudio in de Benelux, vertegenwoordigt Dynaudio Benelux ook het Duitse elektronica- en luidsprekermerk T+A Elektroakustik in Nederland en België.

Dynaudio, opgericht in 1977 te Skanderborg, Denemarken is een vooraanstaand fabrikant van hoogwaardige luidsprekersystemen en heeft zichzelf geschaard tussen ’s werelds grootste en meest geavanceerde high-end audiobedrijven. De Dynaudio luidsprekersystemen voor de thuismarkt staan enerzijds bekend om de hightech drivers die geheel in eigen beheer worden ontworpen en geproduceerd, anderzijds om het hoge niveau van manuele afwerking. Met de distributie in meer dan zestig landen wereldwijd, produceert Dynaudio een uitgebreid programma van specialistische luidsprekermodellen van zeer hoge kwaliteit alsmede drivers voor specifieke Audio en Home Theater, Professionele Studio, Car Audio en OEM-toepassingen.


EDITORS' CHOICE