NIEUWS

Gezocht: muziek om op vinyl uit te laten brengen

Vergeet het eieren zoeken dit jaar, op de redactie van HiFi.nl stuitten we op een veel leukere bezigheid voor tijdens het lange Paasweekend: muziek zoeken! Het Amsterdamse Vinylify is in het kader van Record Store Day namelijk op zoek naar artiesten die hun muziek op een 10" lp uit willen brengen, inclusief een bijpassende cover. 

Dat zit zo: op Record Store Day wordt de onafhankelijke platenzaak wereldwijd in het zonnetje gezet. Veel artiesten brengen speciaal op deze dag hun muziek uit op vinyl. De lijst exclusieve releases gaat dit jaar zelfs richting de 500. Dat gebeurt meestal in stevige oplages. Vinylify maakt het voor artiesten mogelijk om ook in een kleine druk, of zelfs met één enkel exemplaar, op plaat te verschijnen.

Kijk ook eens op onze Vinyl Special

Aanstaande zaterdag 22 april, op de tiende editie van de feestdag voor platenzaken, zet Vinylify de muziek van tien muzikanten op 10" vinyl. Artiesten die daar gebruik van willen maken, kunnen zich tot aanstaande donderdag 20 april melden via vinylify.com/recordstoreday. Via een livestream is op de dag zelf te volgen hoe de unieke platen met de hand worden gesneden.

Vinylify is namelijk een online dienst voor het custom persen van muziek op plaat. Selecteer je favoriete nummers of uploadt ze via de website en creeër een gepersonaliseerde cover en je eigen label. De lp wordt vervolgens met de hand gedrukt en naar je opgestuurd. Dat betekent dat je het eigenlijk zo gek niet kunt bedenken, of je kunt het op plaat uit laten brengen. Niet alleen dat ene album dat je regelmatig streamt maar liever op vinyl hebt, maar bijvoorbeeld ook een (audio!)opname van je vrouw die onder de douche zingt. Of het resultaat van die lange repeteersessies met je vrienden in de garage, waarbij je op geheel eigen wijze het werk van je grote voorbeelden naar een, ehm, 'ander niveau' bracht. 

Een voorproefje:


EDITORS' CHOICE