NIEUWS

Tri-Art Sprout bamboe draaitafel en dac

Een bamboe platenspeler, dat moet House of Marley zijn toch? Neen, de nieuwste ecologisch verantwoorde draaitafel is van Tri-Art, dat de handgemaakte Sprout op de markt brengt.

Tri-Art is een Canadese fabrikant van audio-apparatuur die het gebruik van hout in de productie niet schuwt - neem maar eens een kijkje op de website. De Sprout is net als vergelijkbare modellen zoals de Audiowood Barky uiteraard niet volledig uit hout vervaardigd, want de draaitafel is voorzien van diverse metalen onderdelen om het een beetje fatsoenlijk werkend te houden. Voor het zicht is het echter vooral bamboe. 

De Tri-Art Sprout is opgebouwd uit een 12mm dik bamboelaminaat, in hennepolie doordrenkt en afgewerkt met bijenwas. De tafel speelt 33.3 en 45 rpm, is uitgerust met een 9 inch toonarm en standaard voorzien van een Audio Technica 95E moving magnet cartridge (lees hier over het verschil tussen moving magnet en moving coil).

Al met al geen hele bijzondere verschijning, en meer esthetisch dan audiofiel, al is het een mooie aanvulling op je interieur. Wat dan misschien opvallender is, is de fraaie usb-dac die Tri-Art in dezelfde serie uitbrengt. Het plug&play-modelletje dat je er voor 180 dollar bijkoopt, werkt met Windows en iOS en kan overweg met 16/32-bit bij 44.1, 48, 88.2 en 96kHz. Meer informatie over de Sprout-serie vind je op de website.


EDITORS' CHOICE