NIEUWS

Audiowood Barky, een platenspeler van hout

We stuiten vaker op opvallende platenspelers, maar zoals de Barky van Audiowood zagen we nog niet eerder. Iedere draaitafel van de Amerikaanse fabrikant is eigenlijk ook uniek. Dat komt vooral omdat de platenspeler is opgebouwd op een flink stuk hout en geen twee stukken hout zijn hetzelfde natuurlijk.

Ondanks de gelimiteerde productie van tien tot vijftien exemplaren per jaar, valt het prijskaartje van zo’n 1180 euro nog best mee. Zeker wanneer je ziet dat Audiowood vooral gebruik maakt van producten van Rega: de voeding, de RB303 toonarm en voorgemonteerde Elys2 cartridge komen allemaal uit de stal van de Britse specialist. Ieder exemplaar, dat voorzien is van een dikke glazen draaiplaat, wordt met de hand gemaakt, waardoor de levertijd varieert.

De Barky is trouwens niet de eerste uit hout opgebouwde platenspeler. Audiowood staat al langer bekend om de handgemaakteaudioapparatuur met veelvuldig gebruik van hout. Meer info over de Barky of andere op hout gebouwde platenspelers van Audiowood vind je hier. Daar kun je eventueel ook een exemplaar aanschaffen.


EDITORS' CHOICE