NIEUWSRevel

Revel Performa3 Be luidsprekers gepresenteerd

De Harman Group is een bekende deelnemer aan de jaarlijkse CES. Met merken als Lexicon, Mark Levinson en Revel is het bedrijf altijd van de partij. Van laatstgenoemde spotten we vandaag de Performa3 Be conceptmodellen, die voortborduren op de F208 en de M106.

Het Amerikaanse merk laat weinig twijfel bestaan over de bloedlijn van de jongste telgen. De gloednieuwe Revel-speakers heten dan ook voluit Perfoma3 F208Be en M106Be. Eerstgenoemde is een nieuwe variant van de grote 3-weg vloerstaander (zie afbeelding), terwijl de M106Be zijn basis vindt in de ook ooit op CES geïntroduceerde 2-weg boekenplankmodellen. 

Nieuw in de kersverse conceptmodellen is onder meer het verbeterde crossover ontwerp, het gebruik van Beryllium en de zogeheten Deep Ceramic Composite (DCC) transducer techniek. Het keramische materiaal in het DCC-design dient als partner voor de aluminium conus, resulterend in een naar eigen zeggen verbeterde verhouding tussen stijfheid en gewicht voor de 5,25-inch midrange en 8-inch woofers. De Revel F208Be wordt daarnaast gekenmerkt door een 1-inch Beryllium dome tweeter geïnspireerd op de Ultima2-modellen en de gepatenteerde vijfde generatie van de 'Acoustic Lens Waveguide' voor transparantie en detail.

Kleine broer M106Be maakt gebruikt van dezelfde Beryllium tweeter, heeft een 6,5-inch DCC-woofer in huis, en komt met een optionele standaard. 

,,De Performa3 Be concept loudspeakers brengen de vermaarde Ultima2 Beryllium tweeters naar de prijswinnende Performa3-lijn voor ongeëvenaarde prestaties," zo besluit Jim Garrett, Directeur Marketing en Product Management bij Harman. 

De Harman Group presenteert van Revel ook nieuwe toevoegingen op de Concerta-lijn, met de Concerta B8 subwoofer en M8 satellietmodellen voor multi-kanaals opstelling. Het M8 SP5-systeem bestaat uit vier satellietspeakers en één center, terwijl de SP2-variant uit twee satellieten is opgebouwd. Beiden werken samen met de B8 sub. 

MERK

EDITORS' CHOICE