Mark Levinson brengt No 515 draaitafel op de markt

De Harman-groep zit niet stil: naast een ‘nieuwe klassieker’ van JBL kondigt Mark Levinson nu de № 515 draaitafel aan. Om hun 45e verjaardag te vieren, speciaal voor de analoog-liefhebber.

Een opvallende ontwikkeling, want Mark Levinson was lang niet te vinden op de vinylmarkt – op de recente № 526 en № 523 voorversterkers met phono ingang na. De nieuwe (met de hand gemaakte) draaitafel is volgens het merk dan ook de eerste draaitafel die het verdient om de Levinson naam te dragen. Dat schept verwachtingen!

Zoals de oplettende liefhebber wellicht al heeft opgemerkt, heeft de № 515 wel wat weg van een VPI draaitafel. Dat komt doordat Mark Levinson bij het ontwikkelen van de draaitafel nauw heeft samengewerkt met VPI. Het chassis is een sandwich van dempend MDF en aluminium en wordt ondersteund door voetjes van delrin/aluminium met een vibratiedempende kern. De AC motor is ook gemonteerd op een MDF/aluminium sandwich en ondergebracht in een eigen behuizing. De 3D-geprint arm is gemonteerd op een aluminium basis en voorzien van een roestvrij stalen contragewicht.

De № 515 kan geleverd worden zonder of met (MC) element, voor de versie zonder voorgemonteerd element betaal je rond de 10.000 dollar. De draaitafel is vanaf komende zomer verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  Elac Debut Reference DFR52
  Review
  lees meer »
 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »