NIEUWS

How to: advertenties plaatsen op HiFi.nl Tweedehands

Jasper Mijwaard | 13 maart 2016

Omdat de tweedehandsafdeling van HiFi.nl recent volledig is vernieuwd en in een nieuw jasje is gestoken, hebben we een handleiding opgesteld voor het plaatsen van een advertentie. Op deze manier kom je geen onduidelijkheden meer tegen en kun je snel van start met het plaatsen van een advertentie.

Stap 1) Maak een account aan

 Maak een eigen HiFi.nl account aan via deze pagina. Vul je gegevens in, accepteer de voorwaarden (na ze gelezen te hebben, natuurlijk) en klik op Nu aanvragen. Hierna ontvang je een e-mail om de aanvraag te bevestigen. Heb je al een account? Dan kun je deze stap natuurlijk overslaan.

Let op: misschien staat jouw woonplaats niet in de lijst met plaatsen. Kies in dit geval voor de dichtstbijzijnde stad die wél in de lijst staat. Er wordt natuurlijk nog aan gewerkt om deze lijst volledig up to date te krijgen.

Nadat je bent ingelogd kun je rechts bovenin de menubalk kiezen voor Mijn tweedehands, waar een menu verschijnt als je er met je muis overheen gaat. Kies daar voor Plaats advertentie en je komt op de juiste pagina terecht.

 

Stap 2) De juiste rubriek

Laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat je een Sonos PLAY:5 wilt verkopen. Kies dan op de pagina voor de hoofdrubriek All-in-one / portable, de subrubriek Draadloze speakers en selecteer Sonos uit de merkenlijst. In deze lijst hoef je gelukkig niet te scrollen, maar kun je via het zoekveld bovenin ook het gewenste merk zoeken. Wel zo handig!

Verder vind je luidsprekers onder de hoofdrubriek Weergave, voor vinyl en cd’s kun je terecht bij Muziek en film en voor bijvoorbeeld draaitafels en Blu-rayspelers selecteer je Bron & opslag

 

Stap 3) Gegevens en kenmerken

Nu de juiste categorie is geselecteerd, is het tijd om een titel voor je advertentie in te voeren. Om het voor de zoekers een beetje overzichtelijk te houden is het verstandig om niet teveel informatie in de titel te zetten. Alleen het merk en producttype is vaak al voldoende. Is het dan nog niet duidelijk wat voor product het precies is, dan kun je er wat extra informatie bij zetten. Gebruik in ons voorbeeld dus bijvoorbeeld de titel Sonos PLAY:5 en liever ‘SONOS PLAY:5 – NET NIEUW, SUPERGOEDKOOP’.

In het hokje Advertentie tekst kun je extra informatie over je product kwijt. Denk bijvoorbeeld aan specificaties van je product, de reden waarom je het verkoopt en of er iets aan mankeert (of juist helemaal niet).

bouwjaar, de conditie en het type van je product (in ons geval Vul daaronder het PLAY:5) in. Heb je ook een serienummer? Vul deze dan ook in. Dit is een extra stukje betrouwbaarheid. Meer over serienummers en waarom ze handig zijn kun je hier teruglezen.


EDITORS' CHOICE