Bowers & Wilkins in nieuwe BMW 7 Series

Redactie HiFi.nl | 22 september 2015 | Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins ontwikkelde exclusief voor de nieuwe BMW 7 Series een Diamond Surround Sound Systeem. Het geïntegreerd 16-speaker systeem maakt gebruik van de nieuwste akoestische technologieën, inclusief diamanten tweeters.

Vorige week, vlak voor de 50ste verjaardag van Bowers & Wilkins, lanceerden de Britten al een nieuw kroonjuweel: de nieuwe 800 Diamond Series-luidsprekerlijn. 'De best klinkende luidsprekers ter wereld'. Voor de realisatie van de nieuwe 800 Diamond Series moest de complete fabriek in Engeland worden omgebouwd. De beroemde diamanten tweeter was het enige element dat behouden werd in de nieuwe reeks. Onze HiFi.nl-redacteur Werner ging op fabrieksbezoek

Systeem 
Het 16-speakersysteem is voorzien van:
- 3 x 25mm Diamond Dome NautilusTM tweeter (vooraan, links/midden/rechts)
- 4 x 25mm Aluminium tweeter
- 7 x 100mm Kevlar® midrange drivers
- 2 x 217mm Rohacell® bass subwoofers
- 10-kanaals 1400W Class-D amplifier
- QuantumLogicTM surround sound processing
- 5 verschillende amplifier sound-presetsIdeaal audiosysteem
De ingenieurs van Bowers & Wilkins en BMW bundelden de krachten om het ideale audiosysteem te creëren. Zo werd er gekeken naar de optimale positie voor de plaatsing van elke luidspreker: "Het enige doel was om een geluidservaring tot stand te brengen waarbij de bestuurder en passagiers het gevoel hebben bij de artiest in de studio te zitten." 

Design
De Bowers & Wilkins-technologie moest perfect aansluiten bij het design van de splinternieuwe BMW 7 Series. Het werd een dunne en solide speakergril, uitgerust met Fibonacci-gevormde openingen, die ervoor zorgen dat er meer geluid doorgelaten wordt. Daarnaast is het geluidssysteem uitgerust met andere Bowers & Wilkins technologieën, zoals de Kevlar mid-range driver units en de Rohacell bass-drivers. De tweeters hebben spiraalvormige diffusers, een afgeleide technologie van de Bowers & Wilkins Nautilus luidspreker. Maserati
De Britten werkten ook al samen met de Italianen: als je een 100.000 euro+ Maserati Quattroporte aanschaft, kan je tijdens het rijden genieten van een audiosysteem van Bowers & Wilkins. En voor heel wat minder koop je een Maserati-editie van de P5-hoofdtelefoon of een set Diamand 805-speakers.

En ook de Volvo XC90 is een rijdende luisterruimte.


MERK

EDITORS' CHOICE