Nieuw Bowers & Wilkins-kroonjuweel

Redactie HiFi.nl | 09 september 2015 | Bowers & Wilkins

Het Britse Bowers & Wilkins lanceert vlak voor zijn vijftigste verjaardag een nieuwe luidsprekerlijn. Met de nieuwe 800 Diamond Series zegt Bowers & Wilkins 'De best klinkende luidsprekers ter wereld' ontwikkeld te hebben.

Oorspronkelijk is de 800 Serie ontworpen voor de huiskamer, maar vanwege zijn hoge kwaliteitsniveau gebruiken zelfs veeleisende opnamestudio’s als Abbey Road Studios in Londen het luidsprekersysteem. Voor de realisatie van de nieuwe 800 Diamond Series moest de complete Bowers & Wilkins-fabriek in Engeland omgebouwd worden. De zeven jaar durende ontwikkeling, moet de luisteraar dichter bij de originele muziek-opname plaatsen dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden.'Geen gewone update'
Martial Rousseau, hoofd research bij Bowers & Wilkins. ‚ÄúDit is geen gewone update. Wij hebben de 800 Series volledig opnieuw¬†ontwikkeld. Het enige element dat¬†we behouden hebben, is de Diamond tweeter. Na langdurig onderzoek hebben we moeten concluderen dat het onmogelijk was om de geluidskwaliteit daarvan nog beter te maken.‚ÄĚ

Transformatie
Tijdens de ontwikkeling van de nieuwe reeks, heeft Bowers & Wilkins onder andere nieuwe patenten gedeponeerd, innovaties die nooit eerder werden toegepast in de ontwikkeling van luidsprekers.
Het meest in het oog springt de transformatie van de midrange driver units. Een nieuwe Continuum conus vervangt de bekende gele Kevlar-conussen die Bowers & Wilkins al jarenlang toepast in luidsprekers.
Ook de basweergave werd extreem verbeterd door de introductie van een andere innovatie, de Aerofiol conus: door gebruik te maken van een kern van speciaal schuim, heeft Bowers & Wilkins een conus met vari√ęrende dikte weten te produceren, met een maximale stijfheid voor topprestaties.¬†"Dit levert ongekend gecontroleerde en precieze lage tonen op. Het einde van vervorming in de bas."

Prijzen en verkrijgbaarheid:
De 800 D3 wordt gelanceerd in de lente van 2016
De 802 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 11.000,- per stuk;
De 803 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 8.500,- per stuk;
De 804 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 4.500,- per stuk;
De 805 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 3.000,- per stuk;
De HTM1 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 6.000,- per stuk;
De HTM2 D3 is verkrijgbaar in de loop van oktober, met een adviesprijs van ‚ā¨ 4.000,- per stuk;MERK

EDITORS' CHOICE