REVIEWTeufel

Bluetooth mixen met Teufel ROCKSTER

In de schaduw onder een boom vinden we Niels (28) met zijn vrienden Sigi en Cliff. Ze hebben de schaduw opgezocht omdat het in de zon nu toch wel behoorlijk heet begint te worden en luisteren via een klein luidsprekertje muziek vanaf een MacBook. Van de mensen die we tot nu toe spraken blijkt Niels wel degene met de meeste kennis van zaken. Het koppelen van zijn MacBook aan de ROCKSTER via Bluetooth lukt zo snel echter niet.

Gelukkig hebben we ook een audiokabel bij ons en klinkt Niels’ keuze door het Vondelpark. “Ik heb zelf de Block Rocker van ION”, zegt hij. “Die klinkt weliswaar niet zo mooi als deze speaker, maar is wel een stuk goedkoper. En nog belangrijker: die kan ik meenemen op het stuur van mijn racefiets. Een groot voordeel van de ROCKSTER vind ik de dj-booth, die is echt heel chill. Mixen met een crossfader geeft wel echt meerwaarde aan zo’n luidspreker. Ook het ontwerp spreekt me aan, strak en robuust. Wel mis ik een mount aan de onderkant om de speaker eventueel op statief te kunnen zetten (volgens Teufel is de ROCKSTER zo ontworpen dat ie makkelijk op een bierkrat te plaatsen is, red.). Verder vind ik hem echt te groot om mee te nemen naar een park, voor op de boot of een thuisfeest is dit wel echt een ideale speaker.”

Verder lopend treffen we een groep ras-Amsterdammers die samen onder het genot van wat stimulantia een balletje trappen. Aandacht voor de bal hebben ze alleen even niet, benieuwder zijn ze naar wat wij voortduwen. “Hey gappie, wat is dat?”, vraagt één van hen duidelijk geïnteresseerd. Ondanks de temperatuur heeft hij zich in een trainingsjack van Ajax gestoken, één blik is voldoende om te concluderen dat hij duidelijk geen selectiespeler van de Amsterdamse profclub is.

We stoppen bij het groepje, vertellen ze over onze bedoelingen en al snel klinkt op luid volume hiphop door het Vondelpark. “Damn, dat laag klinkt écht heel goed”, zegt de 28-jarige Ryan Jones. “Kunnen jullie mij niet zo’n ding sponsoren?”, vraagt hij. Jones is namelijk niet alleen chefkok, hij rapt ook. “Per jaar doe ik zo’n vijf, zes festivals aan waar ik niet alleen mijn kookkunsten vertoon, maar ook mijn lyrics spit. Daarvoor is dit wel echt een perfect apparaat”, vertelt de oorspronkelijk uit Engeland afkomstige Amsterdammer, die gelijk de daad bij het woord voegt en de ROCKSTER gebruikt om een stukje te freestylen. Een microfoon heeft ie nu weliswaar niet bij zich, maar kan normaal wel worden aangesloten op de mobiele luidspreker.

Op weg naar de uitgang van het Vondelpark treffen we tussen feestelijke vlaggetjes nog Veerle (29), Koen (27) en Bas (24). De drie collega’s zijn naar het stadspark gekomen om de verjaardag van eerstgenoemde te vieren. Bij een verjaardag hoort natuurlijk muziek en we bieden Veerle de kans haar favoriete tunes te laten horen door de ROCKSTER. Achteraf gezien hadden we dat misschien beter niet kunnen doen, want omliggende groepjes parkbezoekers worden ‘getrakteerd’ op de klanken van onder meer Backstreet Boys en muziek uit Disneyfilms als The Lion King en Jungle Book.

De verklaring voor juist die muziekkeuze komt al snel van Koen. “We werken in de animatie.” En dan niet de variant met pennen en potloden, maar die op campings en vakantieresorts. “Daarvoor zou de ROCKSTER wel echt een bijzonder geschikt apparaat zijn”, zegt Bas. “Onze huidige portable luidspreker heeft ook wel zijn beste tijd gehad, de accu daarvan is razendsnel leeg. Om mee naar het park te nemen vind ik hem minder praktisch, daarvoor is ie toch écht te log. Maar als ik hem zou kopen, zou ik hem naast op het werk ook gewoon thuis gebruiken. Want het geluid is wel echt heel helder en krachtig. En hij ziet er ook gewoon mooi uit.”

MERK

EDITORS' CHOICE