NIEUWS

Design-woning van interieurarchitect

SAMENVATTING

Voor iemand die zo bezig is met stijlvolle en harmonieuze interieurinrichting, heeft hij vast ook een specifieke mening als het om tasters en ruimtecontrollers gaat. “Er is een enorm brede keuze in KNX-wandtasters, voor elk interieur is er wel een passende serie. Zelf hebben we voor rvs gekozen, met een stoere vormgeving. Natuurlijk zijn ze in algemene zin chiquer en geavanceerder dan de ouderwetse ‘domme’ schakelaars, maar ook die hebben hun charme vind ik. Net als drie-aderige kabels, zullen ook die echter snel gaan verdwijnen denk ik.”

De eigen woning van een interieurarchitect is als een levend visitekaartje. Zo ook voor Piet-Jan van den Kommer. In het groene buitengebied van Bergen staat het droomhuis van zijn gezin. Niet een waar je bordjes ‘niet aanraken’ tegenkomt, maar een woning waar ook harige honden en kleine kinderen zorgeloos mogen genieten. Een perfecte harmonie van natuurlijke materialen en kleuren, designmeubelen en persoonlijke accessoires. Maar bovenal een leefbaar en functioneel woonhuis. KNX-techniek draagt hier onzichtbaar bij aan de beleving en het comfort.Piet-Jan van den Kommer is interieurarchitect en meubelontwerper. Aan de rand van Bergen bouwde hij enkele jaren geleden een vrijstaande bungalow (extra large) met uitzicht op de weilanden. Hij kon hier zijn fantasie vrijelijk loslaten op het ontwerp van gebouw en interieur. En nu eens met alleen de eigen wensen voor ogen. De woning is 280 m2 groot en alle vertrekken op de begane grond staan via openslaande deuren in verbinding met de tuin. Het gebruik van ruw hout, beton en roestvrijstaal geven de woning een stoer en natuurlijk uiterlijk. De uitstraling is vooral puur en robuust. Dat is dan ook de stijl die het werk van Piet-Jan van den Kommer kenmerkt.Brug naar woonkeuken
De woning van de Van den Kommers is een schitterend visitekaartje voor de succesvolle interieurarchitect. Een lust voor het oog. Via de lichte entree met vide kom je via een houten ‘brug’ in de luxe open woonkeuken. Alles wat hier staat, komt uit eigen hoofd en van eigen hand. De eikenhouten keukenkasten, het stoere betonnen aanrechtblad, het mega-kookeiland. In de ruime woonkamer zijn de openhaard en de houten design-wand voor de tv en de stereo-installatie de blikvangers.
De masterbedroom sluit aan op een luxe badkamer met een bijzondere muur van gestapelde houtwiggen. De wastafel bij het toilet is vervangen door een grote natuurstenen ‘vaas’ met een rvs ‘wandelstok’ als kraan. Het bed lijkt op een nonchalant opeen gestapelde partij planken, alweer een ontwerp van de eigenaar. Ook vanuit de slaapkamer is er directe toegang tot de tuin, waar een buitendouche op zomerse dagen voor extra genot zorgt. Op de begane grond zijn verder een studeerkamer en twee kinderslaapkamers. Het souterrain biedt plaats aan een gastenverblijf, een thuisbioscoop, een wijnkelder en de technische ruimte met opslag. Het souterrain is bereikbaar middels een brede trap vanuit de woonkeuken, waardoor een vide is gecreëerd. Bovenaan de trap is een dakvenster, waardoor ook beneden voldoende licht binnenvalt.
In de grote tuin valt meteen de buitenkeuken op. Ook het keukenmeubel - WWOO genaamd - is van eigen ontwerp en makelij. De keuken is uitgerust met een Big Green Egg om te grillen en te bakken, een wasbak, opbergkasten en een stalen haard.


EDITORS' CHOICE