Hi-Fi Klubben Den Haag has arrived

Redactie HiFi.nl | 06 juni 2015

Je kon er al een ruime week terecht om een eerste kijkje te nemen, maar met de feestelijke opening op zaterdag is het echt officieel: Hi-Fi Klubben zit nu ook in Den Haag. Na Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Haarlem en Hilversum vind je de van oorsprong Scandinavische keten nu ook aan de Haagse Venestraat, nummer 26.

"In Scandinavië zijn er niet veel mensen die over hifi praten zonder daarbij Hi-Fi Klubben te noemen,” zo vertelde Klubben-topman Svend Erik Kristensen ons eens. ”Hopelijk gebeurt dat binnen enkele jaren ook in Nederland."

Dat gesprek is inmiddels ‘een paar winkels geleden’, want dat tekenden we op bij de opening van filiaal Utrecht, na Amsterdam en Hilversum de derde zaak van de keten. Inmiddels is dat aantal in drie jaar al weer verdubbeld. Het totaal is daarmee overigens op 92 winkels gebracht, goed voor bijna 600 medewerkers internationaal (met het overgrote delen in onze noordelijke buurlanden). En, volgens de cijfers van Hi-Fi Klubben, 780.214 kwaliteitsbewuste leden. Want bij het model van oprichter en eigenaar Peter Lyngdorf (inderdaad, dié Peter Lyngdorf) hoort ook een klantenclub. Leden kunnen er onder meer rekenen op extra garantie op aankopen, uitnodigingen voor muziek- en filmevenementen en een willekeur aan specifieke aanbiedingen. Maar laten we vandaag bij de fysieke winkel in Den Haag blijven.  

Voor wie niet heel bekend is in Den Haag, de club is er weer in geslaagd een toplocatie te vinden. Vanuit het centraal station bezien loop je tien minuutjes rechtdoor, steek je het Spui over langs Pathé IMAX, en ga je na alle grote ketens zoals de Bijenkorf, Peek & Cloppenburg en Marks & Spencer rechtsaf het Venestraatje in. Gevarieerde winkels en een constante doorloop zorgen voor een fraaie plek, die in eerste instantie doet denken aan filiaal Haarlem – maar dan nog beter gepositioneerd in het winkelhart.

Het is al vroeg druk en warm op het feestje van Hi-Fi Klubben. De opening van de winkel die ook in de opzet doet denken aan Haarlem valt namelijk in het eerste écht warme weekend van het jaar, en dat merk je. Het is overal in de stad aanschuiven overigens, en winkelend publiek heeft – net als de vele mensen in de trein richting Den Haag – duidelijk nog een agenda voor na het shoppen: zon, zon, zon. Dat belooft wat voor het middagprogramma, want zoals gebruikelijk bij Hi-Fi Klubben wordt dat opgeleukt met live optredens in de winkel (gepland om 15 en 16u, voor wie dit tijdig leest!).

Weliswaar is de zesde Nederlandse winkel van de Scandinaviërs al een weekje te bezoeken, vandaag klinkt er dus serieus muziek in de tent – de live variant. Dankzij optredens van Mister & Mississippi en Sue the Night kan ook het winkelend publiek dat de aankondigingen gemist heeft (en dat kunnen er niet veel zijn, gezien de postercampagne in de stad) er niet omheen vandaag: Klubben is here!


EDITORS' CHOICE