REVIEWPS Audio

Review: PS Audio Sprout: (onder-)Schatkistje

Menno Bonnema | 28 april 2015 | PS Audio

SAMENVATTING

PS Audio heeft met de introductie van de Sprout denk ik een goede zet gedaan. Om een brug te slaan tussen zeg maar de believers en de disbelievers van goede muziekweergave, is de Sprout gewoon een goede zet. Met de Sprout wordt een no-nonsense apparaat op de markt gebracht, dat veel mensen zal aanspreken door de eenvoudige bedieningswijze. Ook de relatief lage prijs schrikt daarbij niet al te veel mensen af. Naast de Muso van Naim is dit het tweede product binnen korte tijd, dat wat mij betreft een geslaagde poging doet om op een simpele en prettige wijze de betere geluidsbeleving weer op de kaart te zetten. De PS Audio Sprout: onderschat hem niet.

PLUSPUNTEN

  • Verrassend groots geluid;
  • Handzaam;
  • Veel aansluitmogelijkheden;
  • Ingebouwde bluetooth.

MINPUNTEN

  • Afstandsbediening;
  • Weinig ruimte voor luidsprekerkabels aan te sluiten.

PS Audio brengt met de PS Audio Sprout een ge√Įntegreerde versterker op de markt, waarmee de fabrikant een nieuw publiek wil bereiken. De Sprout beschikt over verrassend kleine afmetingen en is beschikbaar voor een voor deze fabrikant verrassend lage prijs. De nieuwe loot aan de tak van PS Audio blijkt daarbij tot mooie dingen in staat.

Toen ik te horen kreeg van de redactie dat ik het nieuwste product van PS Audio mocht¬†gaan reviewen, maakte er zich wel een lichte opwinding van me meester. PS Audio, dat¬†zijn toch die jongens die van die mooie high end producten van tijd tot tijd uitbrengen?¬†Met name op DAC- gebied (Perfect Wave DAC II), maar ook in het streamer segment¬†(Direct Stream DAC) heeft het Amerikaanse audiomerk met genoemde producten veel¬†lof geoogst. Mij was al ter ore gekomen dat er een opzienbarend nieuw product¬†gelanceerd ging worden: de PS Audio Sprout. Opzienbarend in de zin van de manier van¬†productlancering: afgelopen jaar werd tijdens de High End M√ľnchen al een prototype van¬†de Sprout ge√Įntroduceerd. Toen maakte de Amerikanen bekend het product via¬†Kickstarter te willen lanceren. ¬†De actie via Kickstarter verliep bijzonder succesvol.¬†Binnen no-time ¬†was er het benodigde bedrag van 36.000 dollar ingezameld en kon de¬†Sprout in productie genomen worden. De vroege investeerders van Kickstarter kregen¬†als voordeel de Sprout tegen gereduceerd tarief aan te kunnen schaffen.Voor wie bedoeld
De PS Audio Sprout is ontsproten ‚Äďsorry voor de voor de hand liggende woordspeling ‚Ästuit het brein van Scott McGowan, de zoon van PS Audio CEO Paul McGowan. De nieuw¬†ontworpen geintegreerde versterker is vooral bedoelt om een nieuw publiek te¬†bereiken. Met name dat publiek dat gewend is geraakt aan het luisteren naar muziek in¬†MP3-formaat, via iPod en ‚ÄďPads en iPhones, ook vaak nog via hoofdtelefoons. Het is die¬†groep die McGowan voor ogen had. Een tweede motivatie zat hem in het ontwerpen van¬†een modern kwaliteitsproduct dat toegankelijk was voor de gemiddelde¬†muziekgebruiker, van welke leeftijd dan ook, die daar dan ook nog op een simpele¬†manier mee overweg zou kunnen gaan, zonder daar de hoofdprijs voor hoeven te¬†betalen.

Wat is het nou precies
Zoals gezegd: de PS Audio Sprout is een geintegreerde versterker met 50 Watt per kanaal aan boord. Hij is uitgerust met een phono voorversterker, DAC, hoofdtelefoon versterker en een Bluetooth receiver. De Sprout kan dus muziek afspelen van zowel een platenspeler als van welke digitale input dan ook, en verder draadloos via een bluetooth connectie met je PC, iPad , iPhone of welke mobiele telefoon dan ook. Zolang die maar bluetooth aan boord heeft. Wat moet je dan nog meer weten? Nou, bijvoorbeeld hoe zoiets in de praktijk klinkt.


EDITORS' CHOICE