REVIEWPS Audio

Luisteren, deel twee

Menno Bonnema | 28 april 2015 | PS Audio

Zoals gezegd: het volume wordt –handmatig- omhoog geschroefd. Amai, wat kan deze Sprout tekeer gaan. Het is echt ongelooflijk dat zo’n klein kastje dat je eerder associeert met een koptelefoonversterker, zo’n volume kan produceren. En het is ook wel een beetje een gek gezicht. Twee joekels van luidsprekers (mijn Neats) die aangestuurd worden door zo’n klein opdondertje. Maar nu komt nog het mooiste. Apparaten die veel lawaai kunnen maken, heb ik bij mij thuis al in overvloed gehad. Maar deze Sprout weet veel volume ook nog te paren aan een mooi geluid. Waar de mindere goden dan op de proppen komen met een blikkerig geluid, weet de nieuwste telg van PS Audio op een redelijk hoog volume nog steeds een aangename sound neer te zetten. Daarbij wil toch nog wel een kleine kanttekening maken. Ga je echt hard met de Sprout, dan heeft de versterker wel de neiging het geluid in de lagere frequenties iets te veel aan te dikken en vind ik de bas iets te overheersend worden. Maar dit kan ook een bewuste keuze van PS Audio zijn. De beoogde doelgroep is wellicht een groep die wel van een beetje aangezette bas houdt. Ik heb tenslotte de blu ray speler ook nog even analoog met de Sprout verbonden, maar dat leverde toch een iets magerder geluid op.



Luisteren, deel drie
Het is tenslotte tijd voor wat ik het leukste aan de Sprout vind: de ingebouwde bluetooth tool. Via mijn iPad is het verbazingwekkend makkelijk om contact te leggen met de Sprout, die twee hebben elkaar in een mum van tijd gevonden. Zo hoort het. Nu kan ik via Spotify zo’n beetje alle muziek tot mij laten komen. Ik probeer de nieuwe Antwerpse rapper Tourist Lemc met En Route: het klinkt indrukwekkend. Daarna naar coming man Shawn Mendes met Something Big. Ook mooi. De stem wordt goed gepositioneerd neer 
gezet. Dat moet ook met zo’n mooie stem! Dan sluit ik af met next big thing Causes, Teach me how to dance with you. Erg fraai. Ik heb er weinig op aan te merken als muziek zo wordt weergegeven.

Resumé
PS Audio heeft met de introductie van de Sprout denk ik een goede zet gedaan. Om een brug te slaan tussen zeg maar de believers en de disbelievers van goede muziekweergave, is de Sprout gewoon een goede zet. Met de Sprout wordt een no-nonsense apparaat op de markt gebracht, dat veel mensen zal aanspreken door de eenvoudige bedieningswijze. Ook de relatief lage prijs schrikt daarbij niet al te veel mensen af. Naast de Muso van Naim is dit het tweede product binnen korte tijd, dat wat mij betreft een geslaagde poging doet om op een simpele en prettige wijze de betere geluidsbeleving weer op de kaart te zetten. De PS Audio Sprout: onderschat hem niet. 

Pluspunten:
-Verrassend groots geluid;
-Handzaam;
-Veel aansluitmogelijkheden;
-Ingebouwde bluetooth.

Minpunten:
-Afstandsbediening;
-Weinig ruimte om luidsprekerkabels aan te sluiten. 


EDITORS' CHOICE