NIEUWSAudioQuest

Rhapsody blikt terug op het meest opvallende uit 2014 met luistershow


Redactie HiFi.nl | 25 januari 2015 | AudioQuest
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 22 januari 2015

Rhapsody in Hilversum blikt aan het begin van 2015 nog eens terug op al het moois dat ze in 2014 voorbij zagen komen. Voor hun zogenaamde "products of the year"-show maakten ze een selectie van de meest opvallende producten van vorig jaar die op zaterdag 31 januari nog eens allemaal te zien en te horen zijn in de winkel.

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten, maar iedereen die de winkel een beetje kent weet waar bij eigenaars Harry van Dalen en Michael van Polen de voorkeuren liggen als het gaat om muziekweergave. Lees hier onze laatste shopvisit waar beide heren uitgebreid aan het woord komen maar eens terug.

Met "meest opvallend" doelt de winkel op producten die in 2014 zowel technisch als muzikaal vooruitstrevend waren. Daarbij zijn ze onderverdeeld in de volgende categorieën.

Digitaal
Wat betreft digitaal gaat de winkel voor de Chord Hugo DAC. Volgens Rhapsody één van de meest geavanceerde DAC’s die ook nog eens kan dienen als hoofdtelefoonversterker. Daarnaast was ook de muziekserver Aurender W20 wat hen betreft een schot in de roos en verder was de NDS/Unitiserve van NAIM een ware revelatie voor het tweetal.

Versterkers
Wat betreft versterkers wisten er twee te verrassen met hun hoge kwaliteit en lage prijs. Als eerste de Primare Pre-60 en A-60 combinatie. De Primare Pre-60 is Primare’s nieuwe referentie voorversterker met ingebouwde DAC en streamer, de A-60 is een eindversterker met een verbazingwekkend geluid voor 2x 250 watt per kanaal.

De tweede versterker is de Dialogue Premium HP geïntegreerde versterker van PrimaLuna (foto boven). Met maar liefst 8x KT-120 buizen volgens de winkel een beest en een juweel tegelijk.

Luidsprekers
Wat betreft luidsprekers beleefde Rhapsody veel plezier aan de M-Project van Magico (lees hier ons verslag van de showcase terug) en de Compact Reference One van TAD (lees hier onze recensie). Daarnaast werden ze ook aangenaam verrast door de GoldenEar Triton One, de Ktëma van de helaas overleden Franco Serblin en de Avantgarde Zero 1.

Hoofdtelefoon met amplifier
De fraaiste hoodtelefoonversterker die Rhapsody in 2014 voorbij zag komen was de Moon Neo 430HA. Deze zal tijdens de luistershow te gebruiken zijn in combinatie met de LCD-2 hoofdtelefoon van Audeze; de hoofdtelefoon die in 2014 het meeste indruk maakte op Rhapsody.

Meest opvallend
Het meest opvallende product van het jaar was voor Rhapsody zonder twijfel de Naim Muso (lees hier onze recensie). Harry en Michael hadden in eerste instantie zo hun twijfels over het apparaat omdat soundbars en aanverwante artikelen niet echt hun kopje thee zijn, maar toch liet de alleskunner van Naim op hen een verpletterende indruk achter.

Bekabeling
Wat betreft bekabeling stak de gehele lijn van AudioQuest er wat Rhapsody betreft met kop en schouders bovenuit. Daarom zijn Thijs en Jules van AudioQuest op die zaterdag aanwezig in de winkel om onder meer de meerwaarde van goede ethernetkabels toe te lichten. Lees ook onze AudioQuest-special

De show vindt plaats op zaterdag 31 januari tussen 10.00 uur en 16.00 uur. Rhapsody is gevestigd aan de Borneolaan 25 in Hilversum. Bekijk ook onze winkel-pagina.

MERK

EDITORS' CHOICE