ARTIKELAudio-Time

Audio-Time wederopbouw - Deel II

Vorig najaar sloeg het noodlot toe bij de populaire hifi-winkel Audio-Time in Breda: de zaak brandde volledig af. Op 10 november heropent de zaak op een nieuwe locatie in het centrum van de stad. Tot die tijd volgen we in een serie de bevlogen eigenaars Erik-Jan en Angelique Embregts, zodat we in het najaar kunnen afsluiten met een mooie Visit in het nieuwe pand. Vandaag deel 2: Geen vakantie.

Deel 1 is hier terug te vinden. 

Door de toekomstige Audio-Time aan de Van Goorstraat in Breda schalt vanuit een bouwradio een Sky Radio-achtige zender. De radio staat in een van de nu nog lege, maar toekomstige luisterruimtes van de nieuwe Audio-Time. “Niet mijn muziek”, grinnikt eigenaar Erik-Jan Embregts, “maar moet je horen hoe goed het nu al klinkt! En dan staan eigenlijk alleen de wanden er nog maar.” Hij klapt in zijn handen. “Hoor je het?”

De andere luisterruimte - naast het nog af te maken luxe toiletblok - doet nu nog dienst als schaftkeet voor de bouwvakkers, die er nu al een paar maanden aan het werk zijn. De ruimtes zijn identiek en gebouwd volgens de ultieme lengte-breedte-verhouding, de factor phi. “Een gulden snede-regel voor luisterruimtes. Als je vanuit die factor bouwt, krijg je vanzelf een goede luisterruimte.”

Bioscoop

Ook de bioscoop, een nieuwigheid voor Audio-Time is volgens dit principe gebouwd. In de ruimte van 6 bij 10 meter - de major room volgens Erik-Jan - komt waarschijnlijk in een hoek ook nog een kleinere bioscoop. “De bioscoop is nieuw voor ons. Daarom weten we nog niet exact hoe we het inrichten. Met goed spul in ieder geval, dat staat wel vast. We zijn in gesprek met leveranciers. [lachend] Die hebben opeens in de gaten dat Audio-Time nog leeft. ”

“Ai.” Erik-Jan veert op en wijst op de ingang van de bioscoop. “Ik zie dat ik thuis iets heb zitten tekenen dat helemaal niet kan. Het komt ongelooflijk nauw in deze business, en dan ben ik ook nog eens een perfectionist.” De eigenaar van Audio-Time tekent alles zelf en bemoeit zich ook nog met gas, water en elektriciteit. “Ik heb al mijn diploma’s, probeer zoveel mogelijk zelf te doen.”

Frustrerend

Nog steeds woont het gezin Embregts noodgedwongen tijdelijk in een vakantiepark. Een nieuwe woning is gekocht, in dezelfde wijk waar de oude Audio-Time stond en waarnaast het gezin eerder met veel plezier woonde. Maar aan het nieuwe huis moet nog veel gebeuren. “We mogen blij zijn als we er voor kerst in kunnen.”

Nee, vakantie zit er deze zomer niet in voor de familie Embregts. “We zijn bezig met drie intensieve projecten . Project tijdelijke woning, project nieuwe woning, project nieuwe winkel. En dan hebben we tussendoor ook nog klanten die spullen willen bestellen. Ben ik heel blij mee hoor, maar het vreet allemaal energie. Het is vooral ongelooflijk hoeveel tijd het kost om alles weer opnieuw op te bouwen. We hebben echt bizar weinig tijd voor elkaar, dat is wel frustrerend.”

‘We snappen het wel hoor, dat we niet op vakantie kunnen’, zeggen zijn kinderen. “Het is geweldig dat zij er begrip voor hebben. In deze tijd is het een klein gelukje bij een ongeluk dat we op een vakantiepark wonen. Hebben ze misschien toch nog een beetje een vakantiegevoel.”


EDITORS' CHOICE