ARTIKELAudio-Time

Audio-Time wederopbouw

Vorig najaar sloeg het noodlot toe bij de populaire hifi-winkel Audio-Time in Breda: de zaak brandde volledig af. Op 10 november heropent de zaak op een nieuwe locatie in het centrum van de stad. Tot die tijd volgen we in een serie de bevlogen eigenaars Erik-Jan en Angelique Embregts, waarbij we nieuwe edities in de reeks steeds hier toe zullen voegen. Vandaag deel 1: De nasleep.

Deel 2 is inmiddels hier te vinden. 

10 juni 2011: in een pand aan de Van Goorstraat, een karakteristiek straatje in het centrum van Breda, is een groepje bouwvakkers hard aan het werk. Ze zetten wandjes en werken aan het plafond. Hier moet over vier maanden - op een oppervlakte van 270 vierkante meter - de nieuwe hifi-winkel van Audio-Time verrijzen. “Daar komt de kleine, daar de grote luisterruimte en daar de grote bioscoop.” Eigenaar Erik-Jan Embregts wijst door zijn nu nog stoffige zaak. “Audio-Time was een begrip in Breda, en zal dat blijven. We gaan hier iets speciaals van maken, poepie-sjiek gaat het worden, maar zeker met dezelfde passie en gezelligheid.”

De brand

Terug naar 10 november 2010: Een grote brand verwoest hifi-zaak Audio-Time aan de Valkenierslaan, aan de rand van de Bredase wijk het Ginneken. De brand werd veroorzaakt door dakwerkzaamheden. Negen jaar lang leidden Erik-Jan (47) en zijn vrouw Angelique (42) Embregts er met ziel en zaligheid een succesvolle winkel. Niet alleen de shop en het magazijn, ook hun aanpalende woonhuis ging volledig in vlammen op. Het gezin Embregts - met twee meisjes van 9 en 11 jaar en een jongen van 12 - verloor negentig procent van haar privé-eigendommen. “Plotseling zit je met drie kinderen en alleen een plastic zakje met spullen in een hotel”, zegt Erik-Jan zeven maanden later.

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »