ARTIKEL

Audiac Audio Video


Redactie HiFi.nl | 01 augustus 2011

De eerste categorie op onze Audiac Special Page is meteen de grootste verzameling merken en producten uit het rijke aanbod van de importeur. Lees hier waarom Audiac met merken als Cyrus, Arcam, Revel of T+A gezien kan worden als een kwaliteitslabel voor geweldige Hifi. Of hoe de importeur met een aantal sterke spelers op productniveau en een aantal merken die zich dedicated bezig houden met surround in haar portfolio, een mooi pakket aanbiedt om de entertainment ruimte in huis te voorzien van top geluid. Tot slot maakt dit artikel je wegwijs in `Audiac High End & Luxury`. We zeggen Wilson Audio, Mark Levinson maar ook T+A, Ayre of Transparent en het moge gelijk duidelijk zijn wat Audiac met High End bedoelt... een productgamma om van te dromen!

Olive 4 HD

Kijken we naar Audiac Hifi, dan komen we onder meer het merk Olive tegen. Olive Hifi biedt dé hifi-oplossing voor de toekomst, beschikbaar vandaag: zet al uw cd`s op een harde schijf, en speel ze gemakkelijk af met de spelers van dit jonge, Californische merk. Neem bijvoorbeeld de Olive 4 HD (zie bovenstaande foto), een server die goed is voor de opslag van 20.000 tracks op HD-kwaliteit, met digitale in- en uitgangen voor een ruisvrije weergave, een afstandsbediening, wifi, en een hdmi-uitgang waarmee uw televisie als extra groot display kunt gebruiken. Op HiFi.nl vind je onder meer een recensie van die 4 HD (zie ook bovenstaande foto), en binnenkort een uitgebreide bespreking van de nieuwe 6 HD

Ook Revel is op HiFi.nl vertegenwoordigd, met een zeer uitgebreide bespreking van de Performa M22 monitor luidsprekers. Maar kijk ook eens in het hoekje van de Audiac website die speciaal voor dit Amerikaanse merk ingericht is. 

Revel Concerta

Audiac Hifi is de categorie waar we ook het Engelse Cyrus terug vinden, de Britse bouwers die zich met een heel herkenbaar maar zeer strak en modern uiterlijk al sinds dag één weten te onderscheiden. Zeker zo belangrijk bij dit merk is overigens het feit dat de meeste Cyrus apparaten u de mogelijkheid voor een upgrade bieden: apparatuur uit de 6-serie is op te waarderen naar de 8-serie, en vanuit de 8-serie kunt u omhoog naar de topmodellen uit de X-serie. Lees op HiFi.nl over de nieuwe lijn streaming-audioproducten, waaronder de Streamline en de Cyrus X. Binnenkort ook hier te vinden: een recensie van de Cyrus Stream XP. 

Surround

Ook op het gebied van Hifi Surround is Audiac goed voorzien. Neem bijvoorbeeld het Amerikaanse Lexicon, een merk dat je bewust of onbewust ongetwijfeld kent: bij verreweg de meeste cd-opnames, films en radio- en tv-programma’s wordt gebruik gemaakt van Lexicon’s toonaangevende digitale geluidsapparatuur. Op het gebied van surround levert Audiac onder meer de MC12HD Home Cinema Processor en de zevenkanaals modulaire eindversterkers. Lees op HiFi.nl hoe deze gigant het doet wanneer deze tegenover een vergelijkbare processor van het Britse Meridian gezet wordt. 

Lexicon MC12HD

In deze categorie vinden we ook het uit Duitsland afkomstige merk T+A, waarin de degelijkheid van onze Oosterburen gekoppeld wordt aan een stabiel ontwerp, een perfecte afwerking, en een uitstekende klank. Neem bijvoorbeeld de Caruso, een `one box compact hifisysteem`.  

T+A Caruso

Natuurlijk kan in deze categorie JBL Synthesis niet ontbreken, het merk dat al zijn ervaring in het bouwen van geluidssystemen voor professionele bioscopen samengevoegd heeft in een serie home-cinemasystemen voor de meest veeleisende liefhebber. Het kleinste systeem is berekend op ruimtes tot zo’n 450 kubieke meter. Met de grootste, de Synthesis Everest, haalt u letterlijk en figuurlijk een piekervaring in huis. De drie frontluidsprekers, acht surroundspeakers en vier 18″ subwoofers vormen samen met een versterkervermogen van niet minder dan 8.800 watt voor een systeem dat het niveau van de beste bioscopen overstijgt. 

Audiac High-End

In de inleiding werd het al aangehaald: met merken als Mark Levinson, Wilson Audio, Ayre en Transparent is het duidelijk dat Audiac ook op het gebied van High End & Luxury thuis is. Lees in onze verslaggeving van High End München 2011 bijvoorbeeld over de nieuwe Sasha luidspreker van Wilson, of zie wat één van onze auteurs schreef over het klokzuivere audiosysteem van Mark Levinson in de Lexus LS460. 

Lexus LS460 Mark Levinson

We plaatsten over Ayre Acoustics bovendien een tweetal White Papers over de techniek achter de grensverleggende KX-R. Je vindt het verslag in twee delen op de website: deel 1 en deel 2


EDITORS' CHOICE