NIEUWS

06HD musicserver van Olive


Redactie HiFi.nl | 04 januari 2011

Olive introduceert de 06HD musicserver, de opvolger van de Olive 03HD. De voor thuisgebruik bedoelde, handgebouwde O6HD is het resultaat van vijf jaar intensief onderzoek in dit relatief jonge segment.

De O6HD gebruikt een volledige gebalanceerde differentiële DAC met twee Burr-Brown DAC-modules. Met een S/R-verhouding van 124dB zorgt de speler voor een stil podium. Een klok met ultralage jitterwaarden voorkomt de harde randjes die sommige digitale spelers kenmerken, en biedt transparantie en nauwkeurigheid. De high-end uitgangssectie draagt volgens Olive bij aan een warme, open, ruimtelijke klank en een uiterst vlakke frequentierespons. Opvallend item is de afzonderlijke DAC voor de hoofdtelefoonuitgang.

Men koos voor afzonderlijke voedingen voor het analoge en het digitale domein. Een afzonderlijke netspanningsfilter draagt bij aan een lagere ruisvloer. De O6HD biedt de gebruiker een 10,1" metend glas-op-glas touchschreen dat de maximaal 6.000 in cd-kwaliteit opgeslagen albums toegankelijk maakt. Bediening is natuurlijk ook mogelijk via de meegeleverde afstandsbediening of met de kosteloos te downloaden iPhone-/iPad app. De speler biedt vergulde tulpuitgangen, gebalanceerde XLR-uitgangen en een gebalanceerde digitale uitgang, hdmi en usb. De speler is met wifi te gebruiken.

De O6HD is vanaf 10 januari leverbaar en de adviesverkoopprijs bedraagt 5.399 euro.

EDITORS' CHOICE