NIEUWS

Video on Demand dienst Ximon stopt

Terwijl we eerder deze week nog konden berichten dat het aantal huishoudens dat gebruikmaakt van Video on Demand in 2013 met een miljoen was toegekomen, werd dit weekend bekend dat VoD-aanbieder Ximon ermee stopt. Het bedrijf trekt op 29 januari de stekker eruit, zo laat Ximon weten in een verklaring op de eigen site.

De dienst die in 2009 werd gestart door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Filmproducenten Nederland en EYE Film Instituut Nederland. Vier jaar na de oprichting blijkt de groei van de Video on Demand-markt minder snel te gaan dan Ximon bij de oprichting dacht. Daarom zocht het de afgelopen maanden naar een financiële investeerder. Die leek gevonden, maar afgelopen week bleek dat er definitief geen extra geld komt.

Daarom is besloten zelf de stekker uit het bedrijf te trekken, voor faillissement zou moeten worden aangevraagd. De 143.000 abonnees hebben nog tot 29 januari om hun tegoed bij de eerste Nederlandse all-you-can-watch aanbieder op te maken. Het aanbod van Ximon bestond uit 4300 films en tv-series, waaronder veel filmhuistitels.


EDITORS' CHOICE