NIEUWSAyre

Ayre introduceert KX-5 voorversterker

Een klein jaar na de introductie van de AX-5 introduceert Ayre Acoustics naar eigen zeggen met de KX-5 “de overtreffende trap”. Deze Variable Gain voorversterker is dit weekend al te zien tijdens de Gydotron High End Show in het Belgische Malle.

“Waar de AX-5 brak met alle gebruikelijke en door efficiëntie gedreven technieken die vandaag veelal de boventoon voeren, was Ayre Acoustics ervan overtuigd dat het beter kan”, stelt importeur Audiac. “De gedachte van Ayre Acoustics is simpel, vereenvoudiging is de eerste stap naar verbetering.”

Vanuit die uitgangspositie ontwikkelde Ayre de Variable Gain Stage - een volumeregeling op basis van variabele versterking in plaats van de gebruikelijke verzwakkingsnetwerken. De techniek werd voor het eerst toegepast in de KX-R en in de al aangehaalde AX-5. “Een kortere signaalweg is vrijwel onmogelijk waarvoor we beloond worden met een adembenemend transparantie en souplesse”, meldt Audiac, dat de KX-5 “een fantastische partner voor elke eindversterker” noemt.

“Gecombineerd met de eerder dit jaar geïntroduceerde VX-5 (foto hierboven) ontvouwt zich een verbluffende vrijheid en ritme die de volledig discrete, gebalanceerde en global-feedback vrije ontwerpen van Ayre Acoustics kenmerken. Een muzikale ervaring die je niet snel los zal laten”, klinkt het lovend. Of dat ook echt zo is, kun je dit weekend zelf ondergaan tijdens de Gydotron High End Show in het Belgische Malle.

De Ayre Acoustics KX-5 Variable Gain Voorversterker is direct leverbaar voor 9190 euro in zilver. De bijpassende VX-5 eindversterker met Diamond Buffer schakeling heeft eveneens een adviesprijs van 9190 euro in zilver. Beide versterkers zijn ook in zwart leverbaar voor een meerprijs van 300 euro.

EDITORS' CHOICE