(Gesponsord artikel)ARTIKELStassen Hifi

Stassen Stelt Samen – Vlaggenschepen TEAC & Quadral

Redactie HiFi.nl | 01 januari 2014 | Quadral
Dit artikel werd oorspronkelijk geplaatst op 27 december 2013

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

Ook in bestaande rubrieken houden we van een beetje variatie, waardoor we deze keer de 'opdracht' verlegd hebben naar de importeur. We vroegen Jasper Bol van Onkyo Europe met een bijzondere set te komen in één van de luisterruimtes van Stassen Hifi. En dat leverde de volgende combinatie op...

"Het idee was om twee toppers van twee mooie merken samen te brengen", aldus Jasper. "Het gaat dan ook om de topmodellen van TEAC en Quadral."

"Het ging ons bovendien om een experiment; Onkyo Europe verzorgt ook de distributie voor TEAC en had zelf de 3000-set (TEAC AI-3000 versterker / TEAC CD-3000 cd-speler ) in gedachten om in de spotlights te zetten, omdat het een fantastisch mooi gebouwde en zeer muzikale set is – ontworpen door de mannen van Esoteric."

"Stassen Hifi op zijn beurt is al jaren dealer van Quadral-luidprekers, en heeft daarom het vlaggenschip ter beschikking gesteld – de Titan. Een formidabele luidspreker die al sinds 1981 gebouwd wordt, en nog steeds een imposant en bijzonder meesterwerk is."

"Om de combinatie te completeren is gekozen voor bekabeling van AudioQuest, een merk dat al meer dan dertig jaar topkabels maakt. Er is gekozen voor de Type-4 luidsprekerkabel, de meest succesvolle luidsprekerkabel in de geschiedenis van het merk. Als interlink is gekozen voor de volprezen AudioQuest Colorado met 72V DBS Systeem, en winnaar van onder andere de Golden Ear Award."


EDITORS' CHOICE