(Gesponsord artikel)Hi-Fi Klubben Stelt Samen – NAD, Bluesound én Bowers & Wilkins

Redactie HiFi.nl | 01 november 2013 | Fotografie PHOTO40

In de rubriek De Specialist Stelt Samen vragen we hifi-dealers om voor onze lezers in de luisterruimte een bijzondere set bij elkaar te zetten, en de verschillende keuzes toe te lichten om audioliefhebbers enthousiast te krijgen zelf eens te gaan luisteren.

De winkel – of eigenlijk winkels – die we voor deze editie bezoeken, is Hi-Fi Klubben. We zijn welkom bij het jongste filiaal, de zaak in Haarlem, om de set in tekst en beeld vast te leggen, maar de komende weken kun je in alle vier de winkels van de hifi-specialisten terecht voor een indruk. De merken? NAD, Bluesound én Bowers & Wilkins, dus onze interesse is gewekt!

Compact & volledig
"De vraag naar een compact systeem waarbij je niet hoeft in te leveren op de geluidskwaliteit wordt steeds groter," zo vertelt Thomas Blokker (shopmanager filiaal Haarlem) als we hem vragen zijn keuze voor deze set toe te lichten. "Ook zien we dat de consument steeds vaker digitale bronnen gebruikt voor het afspelen van muziek. Smartphones, tablets, de televisie, een netwerk harde schijf of een willekeurige media player. Het liefst allemaal geïntegreerd, én via een app te bedienen zodat alles naar de installatie gestreamd kan worden."

De NAD D 7050

"Al die digitale signalen moeten natuurlijk ergens analoog gemaakt worden, en waar we voorheen vaak naar een externe DAC grepen om alle apparaten aan te kunnen sluiten op de versterker komen fabrikanten nu steeds meer met versterkers die voorzien zijn van digitale ingangen."

NAD D 7050 – Aansluitingen te over
"Naast die digitale ingangen (twee keer optisch, twee keer digitaal coaxiaal en een asynchrone USB-aansluiting) gaat NAD met de gloednieuwe D 7050 nog een stap verder, door deze powerdac tevens te voorzien van AirPlay, Bluetooth APTX en DLNA (bedraad of draadloos). Geen geklooi meer met externe apparaten en omzetters, maar één compact (écht compact) apparaat waar je een behoorlijk aantal bronnen op kunt aansluiten. En als vrouwlief naar GTST wil kijken, gebruik je gewoon de ingebouwde headphone amp."

"Voor ons is de Direct Digital versterkertechniek de kers op de taart," zo vervolgt Thomas over de aansturing in deze opstelling. "Alle signaalverwerking vindt plaats in het digitale domein en dat zorgt voor een loepzuivere reproductie van de muziek. Geen ruis meer door analoge circuits. Het is een ontzettend veelzijdig machientje in een moderne, chique behuizing. Dus met die WAF zit het wel goed!"

Digitaal in hoge kwaliteit
"Naast het uitgebreide scala aan streaming mogelijkheden van de D 7050 kun je het jezelf bovendien nog gemakkelijker maken om je digitale muziekbibliotheek in hoge kwaliteit te streamen, door de Node van Bluesound te gebruiken."

De Bluesound Node (alles over Bluesound lees je hier)

"De gratis te downloaden applicatie voor iOS en Android werkt zeer prettig, is overzichtelijk en naast je eigen content – of dat nou redbook formaat of HD audio bestanden zijn – kun je ook muziekdiensten als Rdio en WiMP integreren. Ook radio is geen probleem met TuneIn, waarmee je toegang hebt tot duizenden internet radiostations. Hoe compleet wil je het hebben?"


EDITORS' CHOICE