(Gesponsord artikel)De Set

Redactie HiFi.nl | 01 november 2013 | Fotografie PHOTO40

Dan komen we bij de keuze voor de luidsprekers: de Bowers & Wilkins DM683, de grootste vloerstaander uit de DM-serie. "Ik moet zeggen dat de DM-serie van B&W, bij mij althans, na verloop van tijd wat ondergesneeuwd is. Toen we de mogelijkheid kregen om een bijzondere set samen te stellen voor deze rubriek, heb ik lang na zitten denken over een geschikte combinatie..."

Bowers & Wilkins DM683

"Uiteindelijk sloot ik de DM683 aan op de NAD-versterker, en had ik samen met mijn collega dat typische ‘Ohhh’- momentje dat je krijgt als het geheel klopt. Meteen door de bibliotheek scrollen om je favoriete tracks op te zoeken en met een grote glimlach (en een biertje erbij) even achterover leunen en lekker luisteren, dát is nou Hi-Fi. Je krijgt gewoon fantastisch veel speaker voor je geld met de DM-serie."

Dynamisch & gecontroleerd
"Het is trouwens bijzonder te noemen hoe de D7050 de DM683’s onder controle houdt. Met 90dB gevoeligheid zijn deze 3-weg vloerstaanders niet lastig om aan te sturen, maar het zijn flinke jongens. Het is totaal niet te merken dat er zo’n klein kastje zorgt voor de versterking. Waar mensen bij digitaal vaak denken aan scherp en klinisch is dit in de verste verte niet het geval bij deze setup. In tegendeel, het geheel klinkt dynamisch en gecontroleerd. Punch in de lage frequenties met goede timing en bijzonder veel detail. Samen met de DM683’s heerlijk om naar te luisteren. Het is typisch zo’n set waarbij je zonder dat je het doorhebt urenlang achter elkaar kunt luisteren zonder dat je er moe van wordt. Geen irritante hoge randjes of een zingende bass."

"De D 7050, Bluesound Node en DM683 vloerstaanders maken een vette combo, die eenvoudig aan te sluiten is en waarbij je praktisch alle mogelijke bronnen kunt gebruiken om van je muziek te kunnen genieten. Geen kabelboom meer onder je televisie of in je meubel, en het gemak van streaming audio zonder dat je inlevert op de beleving en kwaliteit. Echte Hi-fi zonder een exotisch prijskaartje, had ik dat al gezegd?"

Thomas geeft aan nog enkele pagina’s met informatie en 'tech-talk' te kunnen vullen, maar besluit dat wat uiteindelijk telt is hoe het klinkt. "Kom dus gewoon bij ons langs in de winkel voor de Hi-Fi Klubben experience!"

Hi-Fi Klubben Stelt Samen
NAD D 7050 (€ 899,-)
Bluesound Node (€ 449,-)
Bowers & Wilkins DM683 (€ 699,- per stuk)

Tijdelijke setprijs: € 2450,-

Je vindt de adressen van de winkels – Amsterdam, Utrecht, Hilversum en Haarlem – op de website. En kijk ook eens op de Special van Hi-Fi Klubben.


EDITORS' CHOICE