Minx Xi - compleet muzieksysteem van Cambridge Audio

Cambridge Audio heeft de in 2011 geïntroduceerde Minx-familie nog maar eens verder uitgebreid. Dit keer met het Minx Xi muzieksysteem, dat de concurrentie moet aangaan met systemen als dat van bijvoorbeeld Sonos. “Een streamingsysteem dat alle muziek afspeelt, in de hoogst mogelijke kwaliteit”, laat importeur Dimex weten.

Minx Xi is ontwikkeld door dezelfde technici van Cambridge Audio die eerder dit jaar bijvoorbeeld al de Minx Air 100 en Minx Air 200 en Minx Air Go brachten. Eens stijlvol ontwerp dat toegankelijkheid en naadloze integratie met bestaande - en zelfs audiofiele – apparatuur combineert.

Zo kun je muziek vanaf smartphone of tablet streamen door middel van bluetooth, maar de Minx Xi is natuurlijk ook te gebruiken om hoge resolutie bestanden van bijvoorbeeld NAS of computer af te spelen via het thuisnetwerk. Vanzelfsprekend is het muzieksysteem ook voorzien van de nodige digitale en analoge ingangen. Bediening kan via de StreamMagic app van Cambridge Audio die beschikbaar is voor zowel iOS als Android.

In de Minx Xi vinden we onder meer een 2 x 40 Watt klasse A/B-versterker, die werkt en gevoed wordt door een overbemeten ringkerntransformator, en een WM8728 24-bit/96kHz DAC van Wolfson die, volgens Cambridge Audio “werkelijk het maximale uit digitale bronnen perst”.

De Minx Xi staat volgens importeur Dimex inmiddels demonstratieklaar bij de dealers en heeft een adviesprijs van 799 euro. Kijk voor meer informatie over het nieuwe muzieksysteem op de website van Cambridge Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE