Cambridge Audio presenteert draadloze speaker Minx Air

Twee draadloze stereo muzieksysteem met echte hifistambomen. Dat zijn de Minx Air 100 en Minx Air 200 van Cambridge Audio. “Een revolutionaire ontwikkeling voor het Britse merk”, zo laat importeur Andre van den Berg van Dimex weten. 

De Minx Air compacte geluidssystemen zijn ontworpen om vanaf werkelijk iedere smartphone, tablet of computer muziek in superbe kwaliteit af te spelen. Niet alleen kan het systeem voorzien van Apple AirPlay worden aangestuurd, maar ook via Bluetooth, apt-X of Wifi. Daarnaast zijn beide modellen ook voorzien van internetradio, waarbij een aantal voorkeurzenders opgeslagen kan worden en ter beschikking staan met een simpele druk op de knoppen boven het apparaat. Aansturing van de Minx Air gebeurt door middel van een speciale app.

De unieke, gepatenteerde Balance Mode Radiator (BMR) luidsprekers creëren een rijker en meer ruimtevullend geluid dan vergelijkbare traditionale speakers. “Daarnaast zorgt een voor de systemen speciaal ontworpen digitale versterker voor een hartveroverende prestatie”, zo meldt Cambridge Audio.

De Minx Air 100 is 35 cm breed en produceert 100W, terwijl de Minx Air tien centimeter breder is en het dubbele aan geluid produceert. Daarnaast heeft de Minx Air 200 een actieve subwoofer aan boord die zorgt voor een “supercharged Minx-ervaring”. De adviesverkoopprijzen zijn respectievelijk 399 en 499 euro.

Neem ook eens een kijkje in onze Streaming Special

MERK

EDITORS' CHOICE