NIEUWSDenon

Compleet nieuw hifisysteem Denon in modellen Citroën

Denon heeft een nieuw, hoogwaardig hifisysteem ontworpen speciaal voor enkele modellen van de Franse autofabrikant Citroën. Het nieuwe systeem van de Japanse audioproducent is speciaal geoptimaliseerd voor de Citroën C4, DS4 en DS5.

Je ziet het steeds vaker: autofabrikanten die een samenwerking aangaan met grote producenten van audioapparatuur. Zo ontwierp Bowers & Wilkins speciaal voor Maserati, vind je systemen van Meridian in Range Rover, kun je je Lexus (al jaren) laten uitrusten met Mark Levinson en vind je Sonus Faber in de luxe sportwagens van Pagani. Nu is het de beurt aan Citroën en Denon om samen in zee te gaan.

Helemaal nieuw is die samenwerking trouwens niet. Al langer was het mogelijk om Denon speakers te laten plaatsen in de modellen van Citroën. Maar speciaal voor de Franse fabrikant hebben de Japanners nu een compleet nieuw hifisysteem ontwikkeld, op maat gemaakt en geoptimaliseerd voor de C4, DS4 en DS5.

Het systeem wordt aangestuurd door een digitale klasse AB-versterker met 10x50 watt vermogen en kan dus worden uitgerust met maximaal tien luidsprekers. Voorin het voertuig is gekozen voor softdome tweeters met resonantiekamers, zodat minimale vervorming optreedt. In de portieren kunnen CosCone woofers geplaatst worden, terwijl in de kofferbak ruimte is voor een 100 watt subwoofer.

“De standaardconfiguratie en eenvoud van het systeem vergen minimale interactie van de bestuurder”, laat Denon weten. “Deze kan dan ook zorgeloos genieten van het buitengewoon brede klankveld, de prachtige weergave aan de voorzijde, en het perfect centraal geplaatste geluid. De hifisystemen zijn per voertuigmodel dynamisch geoptimaliseerd voor eersterangs afspeelniveaus onder alle mogelijke verkeersomstandigheden.”

Lees meer over Car hifi in onze Carfi Special.

MERK

EDITORS' CHOICE