NIEUWS

Apple-reseller iCentre failliet


Redactie HiFi.nl | 18 juni 2013

Apple-reseller iCentre heeft vorige week bij monde van de holding iCentre Group uitstel van betaling gekregen, maar de winkelketen is nu door de rechtbank failliet verklaard. De winkels zijn deze week al gesloten. 

Een nieuwe klap dus in de detailhandel, in navolging van de problemen bij Free Record Shop en het grotendeels verdwijnen van cd's en dvd's bij De Bijenkorf. Winkelketen iCentre is de grootste zelfstandige reseller van Apple in Nederland, met 34 vestigingen verspreid over het hele land en ongeveer vierhonderd medewerkers.

iCentre Delft (DST Bouwmanagement)

Het is nog niet duidelijk wat er met de filialen van de winkelketen zal gebeuren. Mogelijk worden de zaken omgebouwd naar Dixons of MyCom, die beiden tot de BAS Group behoren, maar daartoe worden de diverse winkels eerst door dat moederconcern geïnventariseerd. "Een goede ondernemer neemt namelijk geen verliesgevende winkels over", zo liet een woordvoerder aan RetailNews weten. ANP meldt dat de BAS Group, met 210 winkels de grootste elektronicaketen in Nederland, interesse zou hebben in 24 van de 34 filialen, zo blijkt uit een fusiemelding bij de Autoriteit Consument en Markt.

EDITORS' CHOICE