NIEUWS

Bijenkorf stopt met verkoop cd en dvd


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2013

Winkelketen de Bijenkorf is gestopt met de verkoop van cd's en dvd's. Dat meldt Entertainment Business naar aanleiding van een bericht dat retailer FAME op Facebook geplaatst heeft. In dat bericht laat FAME weten de resterende voorraden van de Bijenkorf tegen vijftig procent korting in de Mega Store in de Amsterdamse Magna Plaza te verkopen.

Vanaf morgen dagelijks nieuwe voorraad in FAME Plaza voor de 50% kortingsactie! De voorraad komt uit onze winkels in de Bijenkorven die helaas de komende dagen allemaal gaan sluiten. De Bijenkorf stopt in zijn geheel met de verkoop van cd's en dvd's”, aldus FAME. De 50%-uitverkoop startte afgelopen weekend als gevolg van het faillissement van Free Record Shop, waar FAME Music BV onderdeel van is. 

De Bijenkorf stopte eerder al met de eigen exploitatie van de entertainmentafdeling, weet Entertainment Business. De afdelingen van alle negen filialen werden zeven jaar terug overgenomen door vanLeest. Weer daarna mocht FAME Music, net als vanLeest onderdeel van Free Record Shop, de home-entertainment van de warenhuisketen gaan runnen. Nu wordt het volledige assortiment ondergebracht bij de lopende uitverkoop van (alleen) het grootste filiaal, in de Amsterdamse Magna Plaza. De Bijenkorf sluit overigens niet uit in de toekomst nog speciale (grotere) releases op cd en dvd in het assortiment op te nemen.

Bron: Entertainment Business

EDITORS' CHOICE