ARTIKELT+A

Op Audiëntie bij Audiac - T+A MP 3000 HV en PA 3000 HV

Onze hoofdredacteur maakte al eerder melding van het Duitse duo dat hij zowel op de show in Veldhoven als tijdens de High End show in München tegenkwam. Ook meldde hij dat HiFi.nl in begin juni uitgenodigd zou worden voor een uitgebreide demo van deze combinatie. U begrijpt het al; ik ben degene die de uitnodiging geaccepteerd heeft en verslag gaat leggen van deze demo.

Mij hoeft u niets meer te vertellen - of liever gezegd; proberen wijs te maken - over de kwaliteit van Duitse High End audioapparatuur. In de twee audio systemen die mijn huis van muziek voorzien zijn de Duitse High End merken rijkelijk vertegenwoordigd. Veel Duitse High End kan met recht State Of The Art genoemd worden en T+A is een merk dat met deze twee nieuwe ‘High Voltage’ apparaten zonder enige twijfel in die klasse thuishoort.

Het merk, afkomstig uit Herford in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, bestaat inmiddels alweer zo’n 35 jaar. Het wordt al jaren geïmporteerd in Nederland, maar heeft de pech gehad dat het in relatief korte tijd bij vier verschillende importeurs ondergebracht is geweest. Onder de vleugels van de huidige importeur Audiac is het merk uitgezet bij tien dealers die het totale pakket kunnen leveren. Daarnaast zijn er nog enkele dealers die slechts een klein deel van dit uitgebreide geheel in hun winkel presenteren.

Zelf heb ik ooit de V-10, een geïntegreerde buizenversterker van het merk in huis gehad, en die ervaring is mij altijd bijgebleven. Niet zo verwonderlijk dus dat ik nu graag afreis naar Nieuwegein om mijn oren te luisteren te leggen bij dit nieuwe duo. De demo wordt gegeven door Rob Hullekes, de man die inmiddels vier jaar werkzaam is voor importeur Audiac en daar diverse merken onder zijn beheer heeft, waaronder T+A. Gewapend met een dubbele espresso betreed ik de grootste van de twee luisterruimtes waar, twee dagen voorafgaand aan deze demo, een groep Nederlandse dealers kennis kon maken met enkele T+A producten. In de grote ruimte staat nog steeds de set die ik op het punt sta te gaan beluisteren en in de kleine ruimte tref ik nog de kleinere set, opgebouwd rond de T+A DAC 8 en de T+A Pulsar luidsprekers. Maar laat ik snel terugkeren naar de set waar het in dit artikel om draait.

MERK

EDITORS' CHOICE