NIEUWST+A

T+A MP 3000 HV en PA 3000 HV

In de ruimte van importeur Audiac troffen we in Veldhoven meer dan een aantal merken aan. Eén ervan was het Duitse T+A, dat vertegenwoordigd was met twee zware jongens: de MP 3000 HV en de PA 3000 HV. 

In München komen we ze opnieuw tegen - tijd om er eens wat langer bij stil te staan. T+A staat voor Theorie und Anwendung (theorie en applicatie), en dat maakt de Duitsers naar eigen zeggen wetenschappers van het zuiverste ras. Het merk is zo'n 35 jaar geleden in Herford (Noordrijn-Westfalen) opgericht, en typeert haar producten dankzij een kenmerkende lange levensloop als investeringen voor de toekomst. Dat mag ook wel, want voor de kolossen in de HV-serie mag je ongetwijfeld ook op een forse verkoopprijs rekenen.

HV in deze nieuwe serie staat voor High Voltage, en omhelst een "revolutionair high end concept voor de veeleisende audiofiel" dat volgens de trotse makers (en standhouders) ongekend is. In de brochure onderaan vind je er meer informatie over. Ook aan het design en de behuizing is veel aandacht besteed. De twee 3000's zien er dan ook niet alleen stevig en gelikt uit, de verpakking van de ongeveer veertig kilo zware jongens bestaat uit massief aluminium. 

De serie wordt in de nabije toekomst verder uitgebreid, en heeft als doel 'de audiofiele fans van twee-kanaals reproductie van de hoogst mogelijke kwaliteit te voorzien'. Bestaande modellen zijn zoals gezegd de MP en de PA, hier boven links en rechts respectievelijk. De PA is een geïntegreerde versterker met een continue output van meer dan 500 Watt per kanaal, wat natuurlijk vrij extreem is. De versterker gebruikt een interne spanning van zo'n 160 volt (wat ongeveer twee keer zoveel is als gebruikelijk - mocht je je afvragen waarom de serie de naam High Voltage draagt). Een en ander zou moeten resulteren in 'lage vervorming en een enorme dynamiek'.

Zijn broer - de MP 3000 HV - is een high-end streamer met cd-speler, FM-tuner en een hoogwaardige DAC. Medio 2013 mogen we nieuwe familieleden verwachten: de P 3000 HV voorversterker, en de A 3000 HV eindversterker die zowel mono als stereo ingezet kan worden.

Voor de geïnteresseerden hebben we de zeer uitgebreide brochure (in vloeiend Engels) digitaal beschikbaar, via deze link of direct bladerbaar hieronder, voor alle achtergrond, techniek en specificaties. Gaan wij even achter prijs & beschikbaarheid aan.

*UPDATE: de verwachte verkoopprijzen zijn €8799 voor de MP 3000 HV en €10899 voor de PA 3000 HV. Begin juni krijgen we bij Audiac thuis een uitgebreide demo van deze combinatie, dus wordt vervolgd!

MERK

EDITORS' CHOICE