ARTIKELGeneva

De techniek achter Geneva - deel 1

In samenwerking met importeur Audiac presenteren wij u weer een interessante White Paper (een document met een informatieve of educatieve inhoud welke bedoeld is om de lezer op de hoogte te brengen van oplossingen voor bepaalde problemen, en/of de technische achtergronden bij het vinden van die oplossingen - red.). Het betreft de bijzondere all-in-1 audioproducten van het Zwitserse merk Geneva, die op geavanceerde wijze stereoweergave realiseren met slechts één behuizing, waar naast de benodigde elektronica ook de luidsprekers in zitten. Het artikel is leuk en toegankelijk geschreven, en geeft een goed inzicht in de verschillende technische principes die van belang waren bij het ontwerpen van deze producten. De auteur is Michael Huijgen van Geneva-importeur Audiac.

Bijna iedereen luistert graag naar muziek, en iedereen doet dat op zijn eigen manier. Terwijl de ene luisteraar al heel tevreden is met het geluid van de luidsprekers in z’n pc-monitor, kan de ander alleen genieten als hij naar een hoogwaardige audioinstallatie met dito luidsprekers luistert.

Toch speelt de manier waarop we naar muziek kunnen luisteren voor steeds meer mensen een grote rol. Zo wordt een hoge stapel losse componenten met alle daarbij benodigde kabels zeker niet door iedereen gewaardeerd, en is de plaats waar luidsprekers neergezet worden lang niet altijd ideaal voor een optimale weergave. Ook de integratie van audio via internet en iPod wordt steeds belangrijker – en ook bij die uitbreiding zijn steeds weer meer kabels nodig.  Samengevat lijkt het steeds moeilijker te worden om van alle geboden mogelijkheden gebruik te maken zonder op enig gebied concessies te doen. Kan het ook anders? Daar is nu een duidelijk antwoord op: Geneva!

De Geneva Sound Systems bieden een perfecte oplossing voor iedereen die van muziek wil genieten maar geen losse componenten en kabels in huis willen halen. Elk Sound System combineert een iPod Docking station, een tuner, een versterker en de stereoluidsprekers in een enkele behuizing. De Model M2, L en XL zijn bovendien voorzien van een CD speler. Het kleinste model uit de familie, de Model S, voegt hier een wekkerfunctie aan toe.

Op zich zijn de hierboven geschetste features niet uniek. Wat Geneva’s Sound Systems onderscheidt van andere systemen is de klankkwaliteit, het design en de bouw van deze Zwitserse producten. In het onderstaande technische verslag wordt in meer detail uit de doeken gedaan wat de Geneva producten zo bijzonder maakt.

MERK

EDITORS' CHOICE