NIEUWSSony

Nieuwe streamer Sony kan 4K aan

Na eerder al een serie 4K-tv’s en een Blu-ray speler die kan upscalen tot 4K, heeft Sony nu ook een streamer aangekondigd die films in dat formaat kan streamen. Met de FMP-X1 4K kunnen vanaf eind dit jaar ook films worden afgespeeld vanaf de servers van Sony, zo laat de elektronicagigant in een persbericht weten.

Volgens Sony is de FMP-X1 4K het eerste apparaat dat films in ultrahoge resolutie van 4096 x 2160 kan afspelen. Naast dat Sony zelf - waarschijnlijk zelfs gratis - films zal aanbieden via de eigen servers, kan de gebruiker ook 4K-files afspelen via het eigen interne netwerk of een externe harde schijf.

Minder goed nieuws voor Nederlandse geïnteresseerden: de FMP-X1 4K komt (voorlopig) alleen op de markt in de Verenigde Staten. Voor 699 dollar kunnen Amerikanen komende zomer het apparaat aanschaffen. Of en wanneer de streamer naar Europa komt, is nu nog een groot vraagteken. Sony liet in januari al weten geen plannen in die richting te hebben.

Cameron Diaz in een scène uit Bad Teacher, één van de tien films die de Amerikanen krijgen meegeleverd bij aanschaf van de FMP-X1 4K.

De filmserver van Sony moeten vanaf het najaar operationeel zijn. Tot die tijd moeten gebruikers het met eigen content doen, of één van de beschikbare (Sony-)titels die standaard met de FMP-X1 4K worden meegeleverd: Bad Teacher, Battle: Los Angeles, The Bridge On The River Kwai, Salt, The Karate Kid (de remake uit 2010), Taxi Driver, That’s My Boy, The Amazing Spider-Man, The Other Guys en Total Recall. 

EDITORS' CHOICE