NIEUWSOnkyo

Onkyo lanceert AV-receivers TX-NR525, TX-NR627 en TX-NR727


Redactie HiFi.nl | 14 maart 2013 | Onkyo

Brekend nieuws bij Onkyo vandaag, nauwelijks op de eigen website van het merk te vinden of al bij ons online: drie nieuwe AV-receivers met de weinig originele edoch voor Onkyo-kenners bekende namen TX-NR525, 626 en 727.

De type-aanduidingen wijzen ongetwijfeld op de nieuwe generatie van de bekende modellen, waar we eerder onder meer de TX-NR616 van testten. De TX-NR525 is logischerwijs de kleinste van de kersverse serie, en is een krachtige 5.2 surround receiver. Zowel de TX-NR626 als de 727 zijn 7.2 surround modellen. 

Onkyo is trots op twee belangrijke eigenschappen waar ook de nieuwste modellen AV-receivers door gekenmerkt worden: functionaliteit en het schier oneindige aantal features. Alvast een opsomming:

  • Ingebouwde wifi voor losless audio streaming (iOS en Androd) en netwerkmogelijkheden voor FLAC, Apple Lossless, Dolby TrueHD, LPCM, en DSD hi-res streaming vanaf een NAS of computer
  • Bluetooth voor draadloze streaming vanaf laptop, computer, smartphone en tablet
  • Aanbod van streamingdiensten (waaronder Spotify, TuneIn Radio en Last.fm)
  • 4K Ultra HD passthrough via HDMI vanaf mediaspelers en projectoren
  • Qdeo 4K video upscaling (Alleen TX-NR626 and TX-NR727)
  • Nieuwe versie Audyssey MultEQ® room acoustic correction

Als we Onkyo mogen geloven, heeft de TX-NR525 al zo'n beetje alles aan boord wat een goede AV-receiver in huis moet hebben. Naast de hierboven opgesomde eigenschappen mogen we onder meer rekenen op zes HDMI input voor mediaspelers en bijvoorbeeld game consoles, hi-res audio en 3D video codecs, verbeterd gebruikersgemak met thumbnail video previews, en bediening via remote en met een app. Qua vermogen hebben de modellen vijf versterkers en een 192 kHz/24-bit TI Burr-Brown DAC aan boord en er is een geüpgrade versie van Audyssey MultEQ room equalization voorhanden. De TX-NR626 en TX-NR727 hebben daar hun respectievelijke vergrotende en overtreffende trap nog aan toe te voegen, waar je op de website meer over kunt lezen.

De drie nieuwe modellen zijn per direct beschikbaar, in zwart en zilver. Adviesprijzen zijn 449,- euro voor de TX-NR525 instapper, 649,- euro voor de TX-NR626 en 849,- euro voor de grote broer, de TX-NR727. Meer informatie over deze gloednieuwe modellen en de uitgebreide specs en opties vind je op de website van Onkyo.

EDITORS' CHOICE