NIEUWS

Twitter lanceert mogelijk Twitter Music App

Redactie HiFi.nl | 14 maart 2013

Twitter komt eind deze maand met een eigen iOS app, Twitter Music geheten, waarmee je op zoek kunt naar muziek die te streamen is via Soundcloud. Dat meldt CNET, het magazine dat er net als wij nog niet in slaagde meer informatie los te krijgen bij het social media bedrijf zelf.

Via de app, die in de beginfase uitsluitend voor iOS beschikbaar zal zijn, is het mogelijk muziek te ontsluiten die via Soundcloud te streamen is. De techniek achter de app is ontwikkeld bij We Are Hunted, een tech bedrijfje in San Francisco dat volgens CNET vorig jaar stilletjes door Twitter gekocht is.

Volgens de bron bestaat de app in de basis uit vier onderdelen, waaronder de tabs 'Suggestions' voor aanbevolen muziek, 'Popular' voor liedjes die op dat moment trending zijn, en de afdeling '#NowPlaying' waar je alle muziek vindt die op dat moment door andere gebruikers van het sociale medium beluisterd wordt. Een Twitter-account is, vrij logisch, een vereiste voor het gebruik van de app.

Als we de Twitter Music app eind van de maand daadwerkelijk mogen verwelkomen, wordt het landschap voor sociale streamingdiensten opnieuw een stukje interessanter. Facebook is bezig met het uitrollen van een applicatie die louter bedoeld is om muziek te delen, en ook het populaire Tumblr heeft een muziekafdeling aan het aanbod toegevoegd. Daarnaast zijn grote spelers als Apple en Google natuurlijk ook bezig met muziek en streaming.

Wordt dus ongetwijfeld vervolgd. Kijk ook eens op onze Streaming Special.


EDITORS' CHOICE