NIEUWSApple

Nieuws over Apple Streaming muziekdienst

Redactie HiFi.nl | 05 februari 2013 | Apple

Nieuwe geruchten in de categorie Apple, het merk dat, hadden ze nog niet bestaan, geruchten en voorspellingen zelf uitgevonden zou hebben in de feilloze strijd om de positie die het in de markt heeft.

Weinig merken immers die zo vaak nieuws (laten) maken rond verwachtingen. We schreven eerder ook al over de aanstaande streaming-radio service van Apple, de dalende opbrengsten uit downloads en de op handen zijnde strijd met de Spotify's en Pandora's van deze wereld, nadat vertegenwoordigers van partijen als Universal en Warner Music het hoofdkantoor in het Californische Cupertino bezochtten om (volgens insiders) de verdeling van de toekomstige inkomsten te bespreken. Apple trendwatcher 9to5mac.com heeft nu in een 'gehackte' versie van iOS 6 bestanden gespot die in het verlengde liggen van de voorspelling dat de muziekdienst van het merk inderdaad om de hoek wacht.

Specifieker schrijft het blog over 'radio buy buttons' die doen denken aan de icoontjes die eerder in iTunes voor Mac gebruikt werden voor de radio-functionaliteit die je (nog) niet op de iPad vindt, maar nu wel aangetroffen zijn. Vooral de toevoeging van 'buy' duidt volgens het nieuwsbericht expliciet op nieuwe mogelijkheden die aan de gebruiker beschikbaar gesteld gaan worden. Eerder werd al aangekondigd dat de dienst vergelijkbaar is met Pandora, met de toegevoegde optie om nummers te skippen. De dienst gaat daarbij muziek aanbieden op basis van persoonlijke voorkeuren. De verwachting is dat we in dit eerste kwartaal van 2013 zelf kunnen gaan ontdekken hoe het precies zal werken. 

Kijk ook eens in onze Streaming Special


EDITORS' CHOICE