NIEUWS

Google streaming gaat strijd aan met Spotify

Muziekstreamdiensten als Spotify en Deezer krijgen volgens de Financial Times serieuze concurrentie. Volgens de zakenkrant voert Google momenteel gesprekken met muzieklabels om een streaming muziekdienst op te starten.

Het zou gaan om een online muziekbibliotheek waarin miljoenen liedjes beschikbaar moeten komen. Net als bij Spotify zou de internetgigant denken aan een gratis en betaalde variant. Deze week werd bekend dat streamingdiensten wereldwijd goed zijn voor zestien procent van de inkomsten van de muziekindustrie.

Verhalen over een streamingdienst van Google doen al langer de ronde, al in 2010 verschenen daar de eerste berichten over. Meerdere diensten hebben de laatste tijd geprobeerd de dominante positie van iTunes en Spotify te bedreigen, maar tot nu toe slaagde niemand daarin.

Google heeft met het eind 2011 begonnen Google Music al een online downloaddienst voor muziek, die beschikbaar is in de Verenigde Staten, Frankrijk, Duitsland, Itali√ę, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De streamingmogelijkheid moet de positie van het Amerikaanse bedrijf vergroten.

Overigens zouden de gesprekken met de muzieklabels ook gaan over het tegen betaling aanbieden van videoclips op YouTube, zo meldt Wall Street Journal.


EDITORS' CHOICE