Primeur: Harman Kardon Go+Play Wireless

Het zat er natuurlijk al een beetje aan te komen, maar vanaf vandaag is ie wereldwijd dan ook echt officieel leverbaar: de Go+Play Wireless van Harman Kardon. Een nieuwe telg binnen de Go+Play familie van de Amerikaanse fabrikant. Wij mochten het enige in Nederland aanwezige exemplaar afgelopen dagen alvast uitproberen.

Door de komst van de nieuwe Lightning plug van Apple zijn veel sounddocks eigenlijk onbruikbaar geworden voor de meest recente modellen van de iPod, iPad en iPhone. Je kunt weliswaar inmiddels opzetstukjes voor de dockingstations krijgen, maar echt praktisch werkt dat niet. Dus zijn de meeste producenten van luidsprekerdocks op zoek naar andere oplossingen.

Zo verschenen de afgelopen maanden verschillende sounddocks op de markt die uitgerust zijn met bijvoorbeeld AirPlay of Bluetooth. In die laatste categorie brengt ook Harman Kardon een nieuw dock op de markt: de Go+Play Wireless. Alhoewel, helemaal nieuw is het apparaat natuurlijk niet.

Met de Go+Play Wireless borduurt de Amerikaanse audiofabrikant namelijk voort op de zeer succesvolle Go+Play. Maar in plaats dat er nu op de bovenkant van het zeer fraai vormgegeven apparaat een dockingstation zit, maak je via de door Harman ontwikkelde TrueStream technologie contact met de mobiele luidspreker. Via BlueTooth dus, waardoor de Go+Play niet langer uitsluitend met iOS apparaten te gebruiken is.

Vanaf vandaag is de Go+Play Wireless verkrijgbaar in Nederland, wij kregen het enige exemplaar van de nieuwe mobiele luidspreker in ons land vorige week alvast. Compleet met Amerikaanse plug, want de Nederlandse uitvoeringen waren nog onderweg. Een adaptor was zo geregeld, waardoor we de afgelopen dagen alvast konden genieten van de luidsprekerdock met een vriendelijk adviesprijskaartje van 349 euro.

Genieten ja, want we maakten nog niet vaak mee dat de Bluetooth connectie met een dergelijk apparaat zo soepel verliep. Simpelweg een kwestie van de Go+Play aanzetten door middel van de grote knop bovenop - die vervolgens kek blauw oplicht  - en een verbinding tot stand brengen met de mediadrager. In ons geval een MacBook Pro en iPhone 5, dus hoe het werkt met bijvoorbeeld Android toestellen moeten we je nog even schuldig blijven.


EDITORS' CHOICE