Hi-Fi Klubben Set van de Maand Februari

Redactie HiFi.nl | 03 februari 2013 | Fotografie PHOTO40 | NAD

Voor de Set van de Maand keren we in februari terug naar Hi-Fi Klubben, waar opnieuw een hoofdrol weggelegd is voor de muzikant op de cover van ons Hifidelity Jaarboek: Kyteman. De combinatie waar je deze maand met stevige korting voor bij de drie filialen van Hi-Fi Klubben binnen kunt lopen, is namelijk in samenspraak met hem tot stand gekomen.

Dat vraagt uiteraard om wat toelichting. In het kader van de feestelijke opening van het derde filiaal, in Utrecht afgelopen oktober, werd er behalve een speciale avond in de Kytopia-studio ook een meervoudige prijsvraag georganiseerd. Aanwezige deelnemers maakten kans op een willekeur aan hifi-goodies die de winkel bij de opening van haar nieuwste zaak ter beschikking stelde, van hoofdtelefoons tot complete stereosets.

In laatstgenoemde categorie was er ook de ‘Kyteman-set’, een combinatie van hifi-componenten geïnspireerd op zijn voorliefde voor vinyl, en het feit dat je zijn werk ook in LP-vorm aan kunt schaffen.

Argon
De basis van deze Set van de Maand is zoals je kunt verwachten dan ook een platenspeler. Een hagelwitte Argon TT-1, om precies te zijn. Een mooie draaitafel met een extreem eenvoudige bediening. De voornaamste techniek van de TT-1 is dan ook in het loopwerk terug te vinden; met een geruisloze snaaraandrijving en een toonarm voorzien van Ortofon OM5E element.

Klik op onderstaande afbeelding voor de printbare bon!

NAD
Voor de versterking van het zwarte goud dat je op de TT-1 plaatst, is gekozen voor de NAD PP2i pre phono en de NAD C356BEE stereo integrated amplifier. De phono voorversterker (99 euro) is van audiofiele klasse, waarbij de ‘i’ in de benaming toegevoegd is omwille van de verbeteringen in de energiezuinigere voeding. De PP2i is uitgerust met LED-indicatie, vergulde RCA-aansluitingen en externe 24V lichtnet adapter, met kwaliteitscomponenten die zorgdragen voor een zeer laag signaal-ruisniveau en eveneens geringe vervorming.

MERK

EDITORS' CHOICE