NIEUWSKharma

Kharma dB9-S in Las Vegas Flamingo

Na een afwezigheid van vijf jaar is ook Kharma weer op de Consumer Electronics Show te vinden. De afgelopen jaren heeft de focus vooral gelegen op de ontwikkeling van nieuwe series en producten, en werden shows in bijvoorbeeld Azië en natuurlijk het Duitse High End aangedaan.

Omdat Amerika traditiegetrouw een belangrijke markt is voor het Bredase merk en de economie er langzaam weer wat beter voor staat, besloten Charles van Oosterum en zijn team opnieuw richting Las Vegas te togen.

Bovendien, zo vertelt hij, wordt er momenteel bekeken hoe de distributie in de VS anders op te zetten. Voorheen werd er gewerkt met één dealer/importeur, maar met het opzetten van Kharma of USA wil het merk een importeur aanstellen om een nieuw netwerk van dealers te gaan bedienen. En dan is de CES een goede locatie om een vlag te planten.

Een hiaat van een half decennium maakt het wel lastig om een kamer in de toren van het Venetian te bemachtigen, maar uiteindelijk is Charles erg tevreden over zijn luisterruimte in het Flamingo. De locatie is dan wel een stukje van het ‘hifi-hart’ vandaan, het oudste nog opererende hotel en casino van de gokstad heeft in tegenstelling tot de akoestisch gemankeerde vertrekken in het Venetian, met haar inhammen, hoogteverschillen en L-vormige kamers, wel mooie grote en vooral rechthoekige ruimtes, waar de meegebrachte hifi-set meer dan tot haar recht komt. Bovendien heeft niet ieder vertrek in het eerder bezochte Venetian de ruimte zoals hier om meerdere rijen comfortabele zetels weg te zetten, terwijl de demonstratie er wel degelijk een is waar je voor wil gaan zitten.

De set die voor ons staat, is in de basis herkenbaar als de opstelling in München afgelopen mei. Zo staan er twee Exquisite mono power versterkers (MP1000) en een P1000 voorversterker middels de Enigma Extreme Signature Collection kabels aangesloten op een drie verdiepingen hoge hifi-toren van dCS. Die set met de Vivaldi DAC, Upsampler en Master Clock uit het Digital Playback System zien we voor het eerst in de aansturing van Kharma, hier aangesloten op een Mac mini. Het Vivaldi Transport ontbreekt; er wordt louter digitaal gespeeld.

MERK

EDITORS' CHOICE