NIEUWSKharma

Kharma: Showstopper

Op de High End show kun je dagelijks van 10 tot 18u terecht voor de stands met productintroducties en de luisterruimten gevuld met de meest uiteenlopende opstellingen. Vanmorgen was HiFi.nl om 9u al uitgenodigd om de set bij Kharma een uurtje `exclusief` te mogen beleven. En daar willen we even iets over kwijt...

De Kharma opstelling met de nieuwe Exquisite speakers (met nieuwe Omega 7 Driver) biedt namelijk, ondanks het feit dat het pas zaterdagochtend is en we nog helemaal niet volledig rond geweest zijn, zeer waarschijnlijk dé muzikale beleving van het Münchense showweekend.

De Exquisite Midi staat opgesteld met de nieuw geïntroduceerde Enigma Extreme Signature Collection kabels, twee Exquisite mono power versterkers (MP1000) en twee Exquisite Midi subs, en wordt aangestuurd door afwisselend een CD-speler met Puccini U-Clock, een muziekserver en een Clearaudio platenspeler; goed voor een totaalplaatje ver voorbij de 250.000 euro. Oh, en ergens in deze opstelling vind je ook nog een P1000 voorversterker van de Exquisite serie.

Omdat we niet zomaar een uurtje bij Kharma langs gingen -het bezoek was in het kader van een `mini Hi-Visit`- komen we binnenkort uitgebreid terug op deze nieuwe modellen. Voor nu willen we graag even wat plaatjes van de set delen, en zeker niet onvermeld laten dat we dit weekend nog niet zoiets gehoord hebben, of nog zullen horen.

Vanuit de comfortabele sweet spot midden voorin de ruimte hebben we muziek op vinyl, cd en via de digitale server over ons heen laten spoelen; veel quadrophonischer wordt het niet vanuit een dergelijke opstelling, zoals we de muziek van Alanis Morissette, een stukje Fado, (opnieuw) Dead Can Dance en het absoluut overdonderende Takla Makan van Yello`s Touch `aantrokken` als een warme jas. Superlatieven en kazigheid daargelaten; dit is geen muziek luisteren, dit is ín de muziek stappen. De noten komen nog uit onze oren.

MERK

EDITORS' CHOICE