ARTIKEL

Visiting Naim

Jan de Jeu | 15 januari 2009 | Fotografie Jan de Jeu

Dit is deel 1 van het artikel, volgende week publiceren we het tweede en laatste deel.

In het verleden verbleef ik regelmatig in het prachtige Groot-Brittannië. Ik herinner me de uitvalsbasis van het voormalige empire als een schitterend land. Met een mooie natuur, een rijke cultuur en met bewoners die bij mij een blijvende indruk hebben achtergelaten. Een indruk waarvan over de jaren heen met name kenmerken als voorkomendheid en beleefdheid beklijven. Vraag me dus niet waarom ik er meer dan twintig jaar niet geweest ben.

Het is al erg genoeg dat ik me dat zelf begin af te vragen op het moment dat ik op het kleine Southampton Airport voor het eerst weer voet zet op Engelse bodem en de kenmerkende Britse sfeer op me in laat werken.

NAIM

Ik ben er op uitnodiging van Malcolm Latham die met zijn Engelse vader en Schotse moeder de perfecte vertegenwoordiger van Groot-Brittannië is. Belangrijker in deze context is echter dat hij voor Nederland o.a. distributeur is van het legendarische merk Naim. Samen met medejournalist en goede vriend Werner Ero breng ik een bezoek aan de fabriek in Salisbury. What are we waiting for. Let’s go!


EDITORS' CHOICE