Een Ferrari voor iedereen

Voor bijna iedere man - en vast ook veel vrouwen – is het een jongensdroom: een Ferrari bezitten. Waar het tot voor kort voor het gros bij een droom bleef, is het bezitten van een Ferrari ineens voor iedereen binnen handbereik.

Op de Woonbeurs in RAI Amsterdam kon het grote publiek namelijk voor het eerst kennismaken met een serie hoofdtelefoons die tot stand kwam door samenwerking tussen het Italiaanse sportautomerk en Logic3. Ook HiFi.nl bracht een bezoek aan de stand van Audiac om na de foto’s van afgelopen week de hoofdtelefoons ook eens vast te kunnen houden en een korte indruk te krijgen van het geluid dat zij voortbrengen.

“De collectie is op te delen in twee varianten”, vertelt Michael Huigen van Audiac tijdens een rondleiding over de stand. “Enerzijds de Cavallino-collectie waarvan het design werd geïnspireerd door de Ferrari GT modellen, terwijl de modellen uit de Scuderiaserie hun oorsprong vinden in de Formule 1.”

Dat is duidelijk terug te zien in de kleurstelling van de diverse modellen. In de Scuderia-serie zien we het Ferrari-rood uit de koningsklasse van de autosport duidelijk terug, terwijl de hoofdtelefoons uit de Cavallino-collectie bijvoorbeeld zijn afgewerkt met hetzelfde leer als in de sportwagens van de Italiaanse autobouwer. En voor zover we konden horen op de redelijke rumoerige beursvloer, is met het geluid ook weinig mis. Wordt vervolgd!

Met een adviesprijs van 119 euro voor de goedkoopste in-ear tot 359 euro voor on-ear met noise cancelling, blijkt een Ferrari ineens voor iedereen binnen handbereik. Daarnaast herbergt zowel de Cavallino-collectie als de Scuderia-serie ook nog een speakerdock, die in twee uitvoeringen beschikbaar zijn: met of zonder airplay. Met prijzen van 479 tot 729 euro blijken ook deze zeer betaalbaar.

De bekende ontwerpen van Geneva

Maar Audiac is met meer producten naar de Woonbeurs gekomen dan alleen de eerder dit jaar wereldkundig gemaakte samenwerking tussen Logic3 en Ferrari. Ook andere erkende merken van de importeur uit Nieuwegein zien we terug. Zo zijn naast de dockingstations die we al kenden van Geneva, bijvoorbeeld ook de nieuwe reisradio Model XS uitgestald. Een radiootje dat weliswaar retro aandoet, maar is voorzien van de nieuwste technieken. Zoals Bluetooth. Waar de klassiekers van Tivoli tegenwoordig ook gebruik van maken, zoals we op de IFA in Berlijn al leerden.

Niet te missen bij Audiac: de Model One radio'tjes van Tivoli Audio


EDITORS' CHOICE