NIEUWSTivoli Audio

Tivoli Audio presenteert Model One 2.0

Never change a winning team, moeten ze bij Tivoli Audio gedacht hebben. Dus zet het op IFA 2012 gewoon de populaire, en goed verkopende, Model One en PAL in de etalage. Hey, maar wacht eens… Wat doet dat Bluetooth-logo op de stand van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf?

We vragen het Duncan Pool, international marketing manager van Tivoli Audio. “We hebben de Model One en PAL uitgebreid met Bluetooth”, legt Pool zichtbaar trots uit. “Zodat onze gebruikers niet alleen AM en FM kunnen luisteren, maar ook muziek streamen.” De Model One BT (adviesprijs 259 euro) en PAL BT (vier tientjes duurder) kunnen op die manier bijvoorbeeld muziek afspelen vanaf de smartphone, of via Spotify.


Tivoli Audio Model One BT

Maar, zo onthult Pool, Tivoli Audio heeft ook een speciale - gratis - app voor iOS en Android ontwikkeld. “We hebben luistergegevens van onze gebruikers van de afgelopen zes jaar samengevoegd tot een lijst van de honderd populairste digitale radiostations, opgedeeld in tien verschillende genres van ieder tien stations”, vertelt de internationale marketing manager.


Tivoli Audio PAL BT

Om het feest helemaal compleet te maken, presenteert Tivoli Audio op IFA 2012 ook nog Radio Silenz, een hoofdtelefoon met karakteristieke houten schelpen in walnoot, kers of zwart essen. “We dachten: als we dan een app met de honderd beste internetradiostations hebben, dan moeten we er ook voor zorgen dat mensen kunnen luisteren wanneer ze onderweg zijn”, verklaart Pool de nieuwe worpeling, waar een adviesprijskaartje van 159 euro aan hangt.


Tivoli Audio Radio Silenz

De laatste noviteit op de stand van Tivoli Audio is de BluCon, short for Bluetooth Connector. Met dit kleine apparaatje (à 129 euro) kun je ieder apparaat dat beschikt over een auxiliary ingang geschikt maken voor draadloos muziekgenot. “Zodat bijvoorbeeld ook de gebruiker van de Model Three wekkerradio zijn eigen muziek kan kiezen”, besluit Pool.


Tivoli Audio BluCon

Tivoli Audio valt onder de vleugels van importeur Audiac, die een Special Page heeft op HiFi.nl. 


EDITORS' CHOICE